SEGRE

SUCCESSOS TRIBUNALS

Vuit mesos de presó per agredir un home en un pub d’Almacelles

L’agressor va trencar el turmell i el peroné a la víctima, que també és condemnada per amenaces || L’Audiència de Lleida rebutja que actués en defensa pròpia

Vista aèria de la localitat d’Almacelles, a la comarca del Segrià.

Vista aèria de la localitat d’Almacelles, a la comarca del Segrià.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Lleida ha condemnat a vuit mesos de presó per un delicte de lesions un home que en va agredir un altre en una baralla en un pub d’Almacelles. L’aldarull va tenir lloc el març del 2012 i el Jutjat Penal 3 de Lleida va condemnar l’agressor i la víctima, aquesta per una falta d’amenaces contra el primer, sentència que ratifica ara l’Audiència al rebutjar que hi hagués defensa pròpia.

Segons el relat que fa la sentència, la baralla es va iniciar després que la víctima es dirigís “en to desafiador” a un altre client del bar i l’amenacés de “trencar-li la cara”, moment en què l’amenaçat va reaccionar donant-li un cop de cap que li va causar lel trencament de les ulleres. Tot seguit va colpejar-lo a la cama, per la qual cosa la víctima va patir una fractura del turmell dret i el peroné.

L’agressor va recórrer la sentència del Jutjat Penal a l’entendre que va actuar en defensa pròpia i que no estava acreditat que fos ell qui produís les ferides al denunciant. Tanmateix, la sentència de l’Audiència Provincial rebutja els dos plantejaments. En el primer cas, assenyala que el condemnat per un delicte de lesions va tenir una reacció “desproporcionada” a l’actitud desafiadora de la víctima, encara que aquesta és condemnada per una falta d’amenaces al pagament d’una multa de 180 euros. En el segon cas, la sentència descarta la implicació d’una tercera persona i es basa en les declaracions dels dos implicats, mentre que reconeix al mateix agressor que va espentejar la víctima. Així mateix, s’inclou el testimoni del vigilant de seguretat del local que, encara que no va presenciar els cops, sí que va observar que s’havia produït un altercat i va arribar a demanar a l’agressor que abandonés el bar. A més, assenyala que les lesions de la víctima, que van tardar a curar més de quatre mesos, estan corroborades per l’informe medicoforense.

Per tot plegat, l’Audiència confirma la condemna a vuit mesos de presó per un delicte de lesions, a més del pagament d’11.820 euros a la víctima en concepte d’indemnització per les seqüeles, els danys i les despeses causades. Així mateix, també ratifica la condemna a la víctima per una falta d’amenaces a una multa de 180 euros.

tracking