SEGRE

SERVEIS OBRES

Tírvia amplia d’urgència el cementiri al quedar-hi només un nínxol lliure

S’aprovarà l’adjudicació de l’obra, d’uns 20.000 euros, en el pròxim ple

Imatge de l’interior del cementiri de Tírvia, que s’ampliarà pròximament.

Imatge de l’interior del cementiri de Tírvia, que s’ampliarà pròximament.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de

Tírvia

té previst aprovar en el pròxim ple municipal, previst per a aquest mes de gener, el concurs per portar a terme les obres d’ampliació del cementiri. Es tracta d’una actuació d’urgència, segons va explicar ahir l’alcalde de la població, Joan Farrera, ja que “només hi queda un nínxol lliure”.

El consistori de Tírvia, un municipi de la comarca del Pallars Sobirà en el qual viuen menys de dos-centes persones, va finalitzar el mes de desembre passat les obres d’una actuació de millora en l’accés a aquest cementiri. L’alcalde va explicar que “s’ha asfaltat la carretera d’accés al cementiri”, una obra que feia temps que tenien pendent i que els veïns reclamaven.

Farrera va assenyalar que s’ha pogut executar l’obra gràcies a una subvenció del Pla Únic d’Obres i Serveis (Puos) que tenien concedit per la Generalitat de Catalunya. En total, l’ajuntament ha invertit uns 70.000 euros en aquesta millora de l’accés al cementiri municipal.

De cara al pròxim ple, l’ajuntament de la localitat aprovarà treure a concurs les obres d’ampliació del cementiri, on actualment hi ha uns cinquanta nínxols, dels quals només en queda un de lliure. El pressupost aproximat del projecte d’ampliació és d’uns 20.000 euros.

Està previst que el ple es convoqui en els pròxims quinze dies.

Obres al pont de TerveuTírvia va finalitzar el mes de desembre passat unes obres determinants per a la millora de la qualitat de vida dels seus veïns, com són les de l’ampliació del pont d’accés a Terveu. “Era un pont estret, a part de fer revolt, de manera que s’ha dotat d’un metre més a la calçada per augmentar-hi la seguretat viària”, va explicar l’alcalde, Joan Farrera. També s’ha renovat la captació d’aigua. Tots dos projectes sumen més de 90.000 euros.

tracking