SEGRE

SUCCESSOS FOC

Tres ferits, un d'ells un nadó traslladat al Vall d'Hebron, en un incendi a Aitona

El foc va calcinar totalment l’estança del menjador i la cuina i avui avaluaran si hi ha danys estructurals

La planta baixa de la casa va quedar totalment calcinada i en aquest estat.

La planta baixa de la casa va quedar totalment calcinada i en aquest estat.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tres persones van resultar ferides –de caràcter lleu, segons fonts properes a la família– dissabte a la nit en un incendi a Aitona, segons van informar els Bombers de la Generalitat. Poc abans de les 21.30 hores, els Bombers van ser alertats d’un foc en un immoble del número 24 del carrer de Fraga d’aquesta localitat.

Fins al lloc es van desplaçar quatre dotacions (dos camions d’aigua, l’autoescala i un vehicle lleuger de coordinació i comandament) que van comprovar que el foc afectava la planta baixa de l’edifici.

Els Bombers investiguen les causes que van originar el foc a la part baixa de l’habitatge

L’incendi va cremar totalment l’estança que ocupen conjuntament el menjador i la cuina i la resta del pis va quedar afectada pel fum. Les plantes superiors no haurien quedat afectades i no va ser necessària cap evacuació a part dels ferits.

Segons va confirmar a SEGRE l’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, està previst que tècnics de l’ajuntament i l’arquitecte municipal facin durant la tarda d’avui una revisió del pis per valorar si existeixen danys estructurals. El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que va desplaçar dos ambulàncies fins al lloc dels fets, va confirmar que les tres persones ferides van patir cremades.

Es tractava d’una família marroquina, un home d’uns 45 anys i una dona d’uns 30 i un nadó de menys d’un any. Els tres van ser traslladats a l’Arnau de Vilanova. El nadó va ser derivat posteriorment a l’Hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona, que disposa de la unitat de cremats de referència de Catalunya, perquè pel que sembla patia cremades a la cara, encara que tot sembla indicar que va ser per precaució.

Segons va explicar l’alcaldessa, “de moment no en sabem els motius, si va ser una estufa de llenya o una altra cosa”. També va assenyalar que tot semblava indicar que l’estat dels ferits era lleu.

A part de l’incendi d’Aitona, els Bombers van efectuar entre dissabte a la nit i ahir diverses sortides per foc de caràcter lleu. Dissabte, a les 20.11 hores, van rebre un avís per una xemeneia a Tremp, un altre a Tornabous pel mateix motiu i poc després de la mitja nit, en una casa particular d’Artesa de Segre. No hi va haver ferits en cap cas.

Així mateix, va cremar un contenidor a Tremp a les 23.41, un altre poc després de les 05.00 a Seròs, dos més a Sort al migdia d’ahir, dos al Pont de Suert a les 17.00 hores, i sengles més a Oliana i Tàrrega, entre d’altres. També van cremar matolls a Sant Guim de Freixenet a les 09.48 h i es va declarar un petit foc de vegetació a Lleida a la tarda.

La planta baixa de la casa va quedar totalment calcinada i en aquest estat.

La planta baixa de la casa va quedar totalment calcinada i en aquest estat.

tracking