SEGRE

EQUIPAMENTS TERCERA EDAT

Concurs d’idees per dissenyar una residència d’ancians a la comarca

Per la demanda de places geriàtriques, s’ubicarà a Fraga i tindrà centre de dia

Terrenys cedits per l’ajuntament de Fraga per a la residència.

Terrenys cedits per l’ajuntament de Fraga per a la residència.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La comarca del Baix Cinca ha impulsat un concurs d’idees per a la construcció d’una residència de persones grans, que es construirà a Fraga en uns terrenys cedits pel consistori de 5.000 metres quadrats. L’objectiu del concurs és aconseguir el disseny del nou equipament públic, que tindrà una capacitat de vuitanta places de residència i com a mínim quinze places de centre de dia.

La comarca ja ha establert una partida de 80.000 euros que destinarà a l’execució del concurs.

En aquest sentit, l’alcalde de Fraga, Miguel Luís Lapeña, va explicar que existeix un acord entre la comarca, l’ajuntament de Fraga, la Diputació d’Osca i el Govern d’Aragó per finançar la residència per a gent gran que serà comarcal tot i que s’ubicarà a la capital.

La comarca espera licitar el projecte durant el mes de febrer.

Tots els interessats poden presentar les seues ofertes abans de finalitzar aquest mes de gener. Segons fonts comarcals, han estat diverses les empreses que s’han interessat a participar-hi i dissenyar aquest equipament. Aquesta nova residència preveu integrar serveis socials especialitzats per a l’atenció de persones grans: centre de dia; menjador; banys; servei d’infermeria; bugaderia; perruqueria i podologia, entre d’altres.

La comarca presenta un alt índex d’envelliment. La població de més de 65 anys representa el 20,5% del total, 5.047 persones, i el nombre de persones dependents suposa el 23,90% de la població de 65 anys o més. Ara per ara, hi ha una residència pública que es troba al màxim de la seua capacitat i una altra de privada, que està pendent que entri en servei des de fa més d’un any.

Una situació que ha portat la comarca a desencallar el projecte d’un nou centre per a la gent gran.

tracking