SEGRE

ESNOTICIA

Més de 25 centímetres que consoliden pistes mentre s’espera obrir la resta

Satisfacció després d’un inici de temporada salvat gràcies als canons d’innivació

L’estació d’esquí d’Aransa.

L’estació d’esquí d’Aransa.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les nevades van arribar des del nord i van caure com el mannà a la majoria d’estacions d’esquí de Lleida. Les esperaven des de finals de novembre i, des d’aleshores, havien salvat el difícil inici de la temporada gràcies a la innivació artificial i a treballs per traslladar i distribuir la neu disponible. Els dominis esquiables van rebre ahir entre quatre i 25 centímetres de neu a excepció de Port del Comte, que no es va beneficiar d’aquestes primeres precipitacions. Uns gruixos que permeten consolidar les pistes ja obertes fins ara, mentre s’espera poder obrir-ne més en els propers dies.

Baqueira va acumular ahir els gruixos més importants, de més de 25 centímetres. L’estació aranesa, que va arribar a traslladar la neu amb camions i helicòpters per aconseguir obrir més de 90 quilòmetres de pistes durant la campanya de Nadal, confia ara a poder estendre la superfície esquiable per al cap de setmana que ve.

Boí Taüll, l’única estació amb totes les pistes obertes, va guanyar entre cinc i 10 centímetres de neu per “consolidar i allargar la temporada”. Al Pallars Sobirà, Port Ainé va sumar quatre centímetres més de neu i Espot Esquí va arribar als dotze. FGC, titular tant d’una estació com de l’altra, esperarà uns dies abans d’abordar l’obertura de noves pistes. A Tavascan, que encara no ha estrenat la temporada, van caure 15 centímetres, si bé l’estació de Lladorre necessita assolir els 40 per poder obrir. També va nevar a les d’esquí nòrdic i només el vent és motiu de preocupació (vegeu el desglossament).

L’estació d’esquí d’Aransa.

L’estació d’esquí d’Aransa.

L’estació d’esquí d’Aransa.

L’estació d’esquí d’Aransa.

tracking