SEGRE

LITIGI LABORAL

La justícia obliga a indemnitzar els empleats del restaurant Masia Salat

L’empresa de Barcelona que el va gestionar abans del tancament, en parador desconegut

Protesta de treballadors davant del restaurant l’abril passat.

Protesta de treballadors davant del restaurant l’abril passat.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els jutjats socials de Lleida han dictat des de la tardor nombroses sentències que obliguen a indemnitzar almenys una quinzena d’antics treballadors del restaurant de Masia Salat de les Borges Blanques. Les successives resolucions (les últimes, del mes de desembre) declaren acomiadaments improcedents o nuls, o bé extingida la relació laboral amb l’empresa La Estrella de Teià, la firma barcelonina que va gestionar l’establiment abans de tancar-lo l’abril del 2016. Els jutjats han publicat aquestes resolucions a través d’edictes, ja que la societat mercantil es troba “en parador desconegut”.

Els imports de les indemnitzacions van des d’una mica més de 2.000 euros a més de 5.000, xifra a què se sumen en alguns casos salaris de tramitació i costes judicials. S’ha de recordar que La Estrella de Teià va negar en el seu dia que tingués relació amb aquest restaurant, malgrat que figurava als contractes i que els propietaris de l’establiment, la família Riera, van reconèixer que l’havien llogat a aquesta societat. Fonts properes a aquests litigis van assenyalar que els antics empleats estan cobrant del Fons de Garantia Salarial.

Les resolucions judicials arriben després que l’empresa al capdavant del restaurant intentés clausurar-lo sense formalitzar l’acomiadament dels treballadors. La plantilla ho va impedir llavors tancant-se al local, on havien estat treballant durant les últimes setmanes sense gairebé existències per servir els clients. Van presentar denúncies a Treball a través del sindicat CCOO i van abandonar la protesta quan l’empresa va firmar les cartes d’acomiadament.

Des d’aleshores, el local ha estat clausurat, igual que l’hotel, propietat del BBVA i a la venda per un import total de 1,3 milions, i el Parc Temàtic de l’Oli.

tracking