SEGRE

PATRIMONI CONSERVACIÓ

Cau un tros de la muralla de Cervera i precinten el camí

Despreniment d’uns quinze metres quadrats de mur || La Paeria tem noves allaus de pedres i estudia solucions

A la imatge, l’esvoranc a la muralla de Cervera, del segle XIV, i les esquerdes que ha provocat.

A la imatge, l’esvoranc a la muralla de Cervera, del segle XIV, i les esquerdes que ha provocat.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Filtracions de l’aigua han provocat l’enfonsament d’uns quinze metres quadrats de la muralla de Cervera en el tram del mirador del Pati Corell. L’enfonsament afecta la part central del mur, si bé aquest ha quedat esquerdat en la seua totalitat (més de deu metres d’altura) i es tem que hi pugui haver nous despreniments, segons va dir ahir l’alcalde, Ramon Royes.

La Paeria ha tancat la ronda de muralles en el tram afectat, d’uns 200 metres de longitud. El camí de ronda de les muralles té uns tres metres d’ample i permet la circumval·lació de la part de les muralles des del Portal dels Pous fins al Pati Corell. Segons l’alcalde, després de la inspecció dels tècnics ja s’evalua el cost i la urgència de la intervenció ja que el mur fortificat és la base que sustenta les cases del nucli històric. El Pati Corell és, a més, un dels punts emblemàtics de la muralla de Cervera, edificada al segle XIV. Es tracta de l’enèsim enfonsament en els més de dos quilòmetres de longitud de les muralles. L’últim va tenir lloc el juny de l’any 2010. Llavors les filtracions d’aigua van provocar l’enfonsament d’uns deu metres del mur que sustenta el camí de ronda de les muralles a la zona del Portal dels Pous. Royes va explicar que es tracta d’una reparació encara pendent si bé està adjudicada per uns 80.000 euros.

Després d’una gran intervenció amb fons de Foment, la muralla n’ha patit almenys quatre més

Segons Royes, la immensitat de la fortificació obliga a fer unes inversions que superen la capacitat de consistori. S’ha de recordar que als anys noranta la Paeria va invertir amb una ajuda de Foment tres milions d’euros en la reparació general del recinte.

Posteriorment la fortificació ha patit enfonsaments a la Barbacana de Pere III, al Portalet, al castell i a la zona del Portal dels Pous. El darrer va ser denunciat per un veí que passejava per la ronda el dia 2 de gener.

tracking