SEGRE

ESQUÍ TEMPORAL

El fort vent obliga a tancar pistes el cap de setmana amb més neu

El temporal ha deixat entre 20 i 45 centímetres de neu nova en alguns complexos d’esquí || Tavascan estrena la temporada i obre totes les instal·lacions

L’estació de Tavascan va aconseguir ahir registrar prop de 50 centímetres de neu.

L’estació de Tavascan va aconseguir ahir registrar prop de 50 centímetres de neu.

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les fortes ratxes de vent que es van registrar ahir al Pirineu de Lleida van obligar a tancar les parts altes de les estacions d’esquí alpí, encara que l’afectació no va arribar a ser total a tot arreu. El vent va assolir els 115 quilòmetres hora a Salòria (2.451 metres), a Boí va arribar als 100 quilòmetres hora, 77 a Espot (2.500 metres) i fins a 72 a Certascan (2.440 metres), al Pallars Sobirà. Els forts vents van aixecar la neu a les cotes més altes i el torb va impossibilitar la pràctica en condicions de l’esquí, segons van explicar fonts dels complexos de Boí Taüll, que va acumular 20 centímetres de neu nova, i Baqueira Beret. L’estació aranesa només va tenir la meitat del domini esquiable disponible, amb 70 quilòmetres de 151, i amb la zona de la Bonaigua tancada. Les estacions del Pallars, Espot i Port Ainé també van haver de tancar temporalment les cotes altes per les ratxes de vent. Així mateix, Tavascan sí que va mantenir obertes les instal·lacions el seu primer dia de la temporada encara que el vent va restar afluència d’esquiadors, que van ser uns 250. En l’última setmana s’han acumulat 50 centímetres de neu en aquest complex. Fins ara només havia pogut obrir la zona recreativa de raquetes i el refugi per falta de neu. L’estació del Solsonès, Port del Comte, sí que va obrir tot el seu domini esquiable. La jornada de forts vents es va combinar amb les nevades que es prolonguen des de divendres passat en algunes zones del Pirineu lleidatà, com els 43 centímetres que es van registrar a Lac Redon a la Val d’Aran, els 13 centímetres a Certascan, els 9 a la Bonaigua o els 6 de Vielha. La nevada va beneficiar l’estació de Tavascan, que va poder recuperar els gruixos necessaris per garantir-ne l’obertura.

D’altra banda, les estacions se sumen aquest cap de setmana, si el temporal ho permet, a la celebració del Dia Mundial de la Neu, amb l’objectiu d’atansar la neu a les famílies. Concursos i carreres són alguns dels actes preparats per a la jornada d’avui.

L’estació de Tavascan va aconseguir ahir registrar prop de 50 centímetres de neu.

L’estació de Tavascan va aconseguir ahir registrar prop de 50 centímetres de neu.

tracking