SEGRE

meteorologia

El Pirineu de Lleida continua en alerta per la neu

Hi ha dos carreteres tallades, una dotzena amb ús de cadenes i ja se supera el mig metre de neu a Naut Aran

El temporal tanca la Bonaigua i pistes d'esquí i obliga cadenes en nou vies.

Nevada gener del 2017

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Protecció Civil de la Generalitat manté activada aquest dilluns l’alerta per les nevades abundants que s’han produït al Pirineu i Prepirineu i la possibilitat d’algunes nevades locals a les comarques de Girona al llarg del dia d’avui. A hores d’ara, no s’han produït incidències greus però cal estar atents a les possibles afectacions a carreteres que aquesta pugui ocasionar.

En aquest sentit, Protecció Civil de la Generalitat recomana tenir el vehicle preparat per la neu, amb cadenes, manta, una llanterna i el telèfon mòbil carregat amb bateria per si teniu alguna emergència. Eviteu la mobilitat a les zones de muntanya afectades per la neu de forma intensa si no és imprescindible.

Alguns dels gruixos de neu acumulats (cm) fins avui són: 53 cm a Naut Aran, 39 a Vielha, 33 a Esterri d’Àneu, 25 a Puigcerdà, 20 a Viu de Llevata i 13 a Das.

Estat de les carreteres al Pirineu

Aquest dilluns al matí hi ha les següents afectacions a les carreteres, segons el Servei Català de Trànsit:

Carreteres tallades: C-142b entre Tanau i Pla de Beret i C-28 (Port de la Bonaigua) entre Baqueira i Casa Sastrada.

A més, l’obligació de circular amb cadenes afecta a alguns trams d’11 vies. Es tracta, a la demarcació de Lleida, de la C-13, la C-28 i la C-147 a Esterri d’Àneu; de la C-142b a Naut Aran per accedir al Pla de Beret i la C-28 a Vielha cap a Vaquèira; de l’L-500 i l’L-501 a Vall de Boí per anar al Balneari de Boí i al Pla de l’Ermita, respectivament; de l’L-504 a Llavorsí en direcció Tavascan; de l’L-510 a Alins i de l’N-141 a Bossòst fins al Coll del Portillon. També calen cadenes a l’L-503 a Torre de Cabdella.

A l’N-230 a Vielha està restringit el pas de vehicles articulats en direcció Vilaller en ambdós sentits per neu o gel a la calçada.

CONSULTA L'ESTAT DE LA XARXA VIÀRIA

Alerta per perill d’allaus

Protecció Civil de la Generalitat va posar diumenge a la nit en prealerta el pla Allaucat pel perill d'allaus FORT (4 en una escala de 5) a l'Aran i franja nord de la Pallaresa, en base a les informacions rebudes per l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC).

Segons l'ICGC, des de l’inici de la nevada la nit de dijous i fins la nit de diumenge han caigut de l’ordre de 50-70 cm de neu recent a 2300 m en aquest sector, amb vent fort de component nord. S’han format grans sobreacumulacions de neu en orientacions est, sud-est i sud, principalment.

Són probables caigudes espontànies d'allaus de mida mitjana, en alguns casos fins i tot és possible que siguin grans, en molts vessants. Són probables allaus per sobrecàrrega feble en molts vessants.

A la resta dels Pirineus el perill d'allaus està situat a 3 en una escala de 5. La probabilitat de caiguda d’allaus anirà incrementant-se a mesura que s’intensifiqui la nevada.

tracking