SEGRE

INFRAESTRUCTURES

El director de l'aeroport d'Alguaire veu “difícil” acollir mercaderia

Qüestiona que aquests vols puguin competir amb el transport en camions || Recorda que s’hauria d’adaptar la instal·lació

Primers vols de Neilson diumenge a Alguaire.

Primers vols de Neilson diumenge a Alguaire.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El director de l’aeroport d’Alguaire, Antoni Serra, considera “difícil” que aquesta infraestructura pugui acollir vols de mercaderies. En declaracions a Catalunya Informació, va recordar que actualment “no està preparada” per rebre-les i que serien necessàries noves inversions per fer-ho possible. Així mateix, va qüestionar que transportar productes en avions pugui ser competitiu davant els preus del transport per carretera i la competència d’aeroports propers com el de Saragossa.

“Amb els preus per quilo que s’està pagant pel transport en camions a Europa, nosaltres ho tindríem bastant complicat”, va concloure Serra. El departament de Territori i Sostenibilitat, per la seua part, va declinar fer comentaris.

Aquestes declaracions d’Antoni Serra arriben mentre la Paeria de Lleida i la Cambra de Comerç demanen obrir a mercaderies l’aeroport lleidatà. Si bé es tracta d’una reivindicació ja antiga, s’ha revifat en les últimes setmanes arran de les cancel·lacions per boira de catorze vols entre finals dels mesos de desembre i principis de gener.

Ho plantegen com un mitjà per diversificar l’activitat a Alguaire, que actualment es basa en els vols de turoperadors i es concentra en els mesos d’hivern.

Val a recordar que divendres passat, el conseller de Territori, Josep Rull, i el secretari de Mobilitat, Ricard Font, es van ratificar en la negativa de la Generalitat a dotar l’aeroport lleidatà d’un sistema antiboira de més prestacions pel cost, de més de set milions d’euros.

tracking