SEGRE

TRIBUNALS

Els pares de la Nadia admeten que van mantenir relacions davant la nena

En la declaració al jutge, si bé asseguren que va ser una vegada i estava adormida || Infància estudia si la menor segueix amb la tieta o bé torna a Catalunya

Margarita Garau pot seguir veient la seua filla els caps de setmana.

Margarita Garau pot seguir veient la seua filla els caps de setmana.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els pares de la Nadia van admetre davant del jutge divendres passat que van mantenir relacions sexuals en presència de la nena, si bé van assegurar que estava “completament adormida”, va dir la mare, Margarita Garau. “Durant l’acte, ni vam cridar fort ni vam ser escandalosos, i ella no es va despertar. Ho sé perquè mentre fèiem l’amor vaig estar pendent de la meua filla tota l’estona”, va assenyalar Garau, segons declaracions revelades ahir per Antena 3 Televisión.

El pare de la menor, Fernando Blanco, va assegurar que els tres dormien al mateix llit perquè el pis de dalt de la seua casa a Biniali, Mallorca, es movia. “Hi havia una biga esquerdada i per això vam acabar tots dormint al saló. Ho vam fer en un matalàs tots junts, perquè no teníem mobles.” Sobre la resta de les imatges trobades pels Mossos amb primers plans de les parts íntimes de la Nadia, el pare va assegurar que les ensenyaven al dermatòleg o al metge de l’hospital Son Llàtzer. “La idea era que pogués veure com estava abans la nena i ara. No les vam enviar mai.” “Que li quedi clar, senyoria, mai he fet les fotografies amb males intencions, ni tenen un rerefons sexual ni libidinós. Ni amb la meua filla, ni amb cap altre nen”, va dir Blanco, segons les revelacions de la cadena de televisió. D’altra banda, la direcció general d’Atenció a la Infància i l’Adolescència de la Generalitat ha demanat al Consell Insular de Mallorca que elabori un informe no vinculant sobre la idoneïtat que la Nadia continuï amb la seua tieta a Mallorca o torni a Catalunya, sigui en una família d’acollida o un centre. La Generalitat té la tutela provisional de la nena, encara que la guarda preventiva la té la tieta. D’altra banda, la conselleria de Serveis Socials de les Balears va decidir suspendre de forma cautelar la pensió per dependència atorgada als pares per a la cura de la seua filla quan va esclatar l’escàndol. Fa uns anys els va ser concedit aquest ajut públic, que era de 400 euros al mes.

L’advocat podria continuar defensant Fernando Blanco

L’advocat de Fernando Blanco i Margarita Garau, Alberto Martín, podria continuar defensant-los tots dos malgrat que la setmana passada va assegurar que deixaria de representar el progenitor. Martín va afirmar que abandonaria la defensa de Blanco després de la declaració de divendres per la dificultat de seguir representant-los els dos davant la complexitat que ha adquirit el cas i el “calibre dels arguments que són necessaris en una defensa”. Respecte a les fotos pornogràfiques –segons el jutge–, l’advocat diu que no tenen contingut sexual i les qualifica com a fotos “més o menys normals”. Al pendrive de Fernando Blanco, els Mossos van trobar 49 fotos, vuit de les quals de la nena amb tres anys i de contingut sexual. La resta (41) són dels pares tenint relacions amb la nena present.

tracking