SEGRE

INFRAESTRUCTURES PROJECTES

La plataforma de l'N-240 s'amplia a Aragó

Almacelles i els municipis de Binèfar, Esplús i Montsó s’afegeixen al moviment Prou Morts a l’N-240 per demanar a Foment més inversió a la via, amb molt de trànsit

La reunió que es va fer ahir a Almacelles.

La reunió que es va fer ahir a Almacelles.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Almacelles i els municipis aragonesos de Binèfar, Esplús i Montsó s’han afegit a la plataforma Prou Morts a l’N-240, formada pels ajuntaments de les Borges Blanques, Juneda, Puigverd de Lleida, Torregrossa i Vinaixa, per reclamar al ministeri de Foment més inversió per millorar aquesta via en el tram aragonès i augmentar-ne la seguretat dels usuaris. Els alcaldes d’aquestes poblacions van assenyalar ahir a Almacelles que encara que des de Lleida a Montsó compten amb l’autovia A-22, és necessari continuar invertint en l’N-240 per l’elevat trànsit que suporta, especialment a Binèfar i Montsó amb polígons industrials.

Així mateix, van assenyalar que la carretera, força deteriorada, és també molt utilitzada pel trànsit local i per accedir a explotacions agrícoles. Durant la reunió, a la qual també van assistir l’alcalde de les Borges Blanques i president de la plataforma, Enric Mir, i el de Juneda, Antoni Villas, es va redactar l’esborrany d’un manifest que sol·licita a Foment i a altres administracions una sèrie de mesures urgents per resoldre l’alta sinistralitat de la carretera i més inversió.

Per la seua part, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, va explicar la setmana passada que el Govern és més a prop d’arribar a un acord amb Foment per millorar la seguretat de la via que passaria per duplicar el tram entre Lleida i les Borges Blanques i alliberar el peatge de l’AP-2 fins a Montblanc. Així mateix, Rull va fer una crida a la unitat entre tots els actors del territori perquè, altrament, l’Estat no atendrà la petició, va assegurar.

Precisament, els partidaris del desdoblament i els d’alliberar el peatge mantenen ara una posició comuna per reclamar alhora les dos mesures en lloc d’enfrontar-se entre si per fer valer una opció o una altra davant del ministeri.

tracking