SEGRE

INSTITUCIONS CONFLICTES

Dimiteix el president d’Aigües del Solsonès arran de la polèmica pel concurs d’un servei

Joan Solà, alcalde de Riner, va presentar tres informes que desaconsellen l’adjudicació a l’empresa que ja el portava || Ho rebutgen pel parentiu del gerent de la firma i un tècnic de la Mancomunitat

Els dipòsits d’aigua de Sanaüja.

Els dipòsits d’aigua de Sanaüja.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’alcalde de Riner, Joan Solà, va comunicar a la junta de la Mancomunitat d’Aigües del Solsonès dissabte passat la intenció de “fer un pas al costat” i deixar el càrrec com a president d’aquesta entitat després que en el transcurs d’aquesta trobada s’evidenciés la falta d’acord per l’adjudicació del servei de lectura de comptadors. Solà va exposar en aquesta reunió les conclusions d’un informe de secretaria de la Mancomunitat, avalat per un altre de l’Associació Catalana de Muncipis i un més d’un advocat especialista, segons el qual l’adjudicació del concurs a l’empresa inicialment guanyadora està prohibit per llei. El motiu, la relació familiar entre el responsable de l’empresa privada i un tècnic de la mateixa mancomunitat, que és el seu pare.

Solà, segons va detallar ahir, va defensar les conclusions dels informes i, per tant, es va inclinar per contractar una altra empresa. Segons l’alcalde i encara president de la Mancomunitat, “és un problema legal”, provocat per les últimes reformes de la llei, ja que fins ara era aquesta mateixa empresa, Ditec, la que portava el servei de comptadors i anàlisi de l’aigua. En la trobada de la junta de dissabte hi va haver opinions enfrontades i Solà va decidir donar pas a un altre representant municipal perquè decideixi sobre el concurs. Aquesta mateixa setmana convocarà un ple per oficialitzar la renúncia al càrrec, tot i que preveu seguir a la presidència de la Mancomunitat.

L’alcalde d’Olius va demanar dijous en una reunió d’edils que Solà dimitís si no trobava una solució

Adverteixen que el retard en la lectura per la falta d’adjudicatària pot perjudicar els usuaris

La polèmica va començar dijous de la setmana passada en el consell d’alcaldes, en el qual l’alcalde d’Olius, Antoni Márquez, va protestar per l’absència d’una empresa adjudicatària que dugui a terme les lectures del comptador (pendent la de l’últim trimestre) per evitar càrregues excessives a les factures. Márquez (AEIO d’Olius, independents) va denunciar una mala gestió de la Mancomunitat i va instar Solà (PDeCAT) a dimitir. Ahir va reclamar buscar una solució ràpida davant de l’absència del servei.

La mancomunitat proveirà tres municipis del nord de la SegarraLa Mancomunitat del Solsonès proveirà d’aigua els tres municipis del nord de la Segarra. L’entitat gestiona l’aigua fins ara d’onze municipis, principalment del Solsonès. Sanaüja ha sol·licitat rebre subministrament des del dipòsit de Llobera, i s’afegeix així als municipis de Torà, que ho va demanar l’any passat i està pendent de connexió; i Biosca, que es proveeix de la mancomunitat des de fa una dècada. L’alcalde de Sanaüja, Josep Condal, va explicar que els treballs per rebre aquest nou subministrament s’executaran aquest any. El pressupost ascendeix a 137.000 euros, procedents d’ajuts de l’ACA (80 per cent), de la Diputació (14%) i de fons municipals (6%). Per fer-ho, el municipi haurà de recuperar la gestió de l’aigua en alta, actualment cedida al consell de la Segarra. Sanaüja, Torà i Biosca són els municipis de la Vall del Llobregós on no arriba l’aigua de les portades de la Vall de Sió ni de la Cercavins.

Els dipòsits d’aigua de Sanaüja.

Els dipòsits d’aigua de Sanaüja.

tracking