SEGRE

TURISME FIRA FITUR 2017

Lleida tanca el 2016 amb un 8% més de turistes, la millor xifra en set anys

Reñé anuncia la creació de rutes turístiques vinculades a Gaspar de Portolà

Joan Reñé i Àngel Ros, amb la resta de representants de les comarques de Lleida a Fitur 2017.

Joan Reñé i Àngel Ros, amb la resta de representants de les comarques de Lleida a Fitur 2017.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El sector turístic de les comarques de Lleida ha tancat el 2016 amb el millor resultat en nombre de visitants dels últims 7 anys, segons xifres provisionals de l’Institut Nacional d’Estadística (INE), amb prop de 1.100.000 turistes i més de 2.725.000 pernoctacions. Aquestes xifres suposen un increment del 8% en el nombre de visitants i del 7,4% en el de pernoctacions respecte al 2015.

D’altra banda, la Diputació de Lleida, per mitjà del Patronat de Turisme, participa en la 37 edició de la Fira Internacional de Turisme Fitur 2017, que es va inaugurar ahir a Madrid, a l’estand de l’Agència Catalana de Turisme, per donar a conèixer tota l’oferta que proposa la demarcació (neu, esports d’aventura i gastronomia, entre d’altres). Així mateix, la Diputació, a través de l’IEI i del Patronat de Turisme, treballa en la creació de rutes turístiques vinculades amb la figura històrica del lleidatà Gaspar de Portolà, nascut a Os de Balaguer, que va ser el primer governador de Califòrnia (de 1767 a 1770), explorador i fundador de San Diego i Monterrey.

El president de la Diputació, Joan Reñé, va afirmar ahir a Fitur que “continuem treballant en la internacionalització de les comarques lleidatanes amb la senyalització de les cinc rutes d’evasió dels jueus de l’Holocaust i ara, mitjançant l’empremta de Lleida a Amèrica, aprofitant la figura de Gaspar de Portolà, en el marc del tercer centenari del seu naixement”.

la dada

2.725.000 pernoctacions el 2016 a les comarques de Lleida i prop de 1.100.000 visitants, les millors xifres des del 2009.

Fitur premia La Ruta El Cinquè Llac i l’hotel Ciudad de Binéfar Fitur i la revista Aire Libre han concedit el premi al millor producte de turisme actiu en l’apartat de Naturalesa a la Ruta El Cinquè Llac, l’itinerari circular de senderisme en cinc etapes pel Pirineu de Lleida, entre els Pallars i l’Alta Ribagorça, amb sortida i arribada a la Pobla de Segur. La ruta ha estat premiada en el marc del XXII Concurs del millor producte de turisme actiu que convoca anualment Fitur, en col·laboració amb la prestigiosa revista Aire Libre. El guardó el va recollir Núria Martí, de l’agència receptiva Pirineu Emoció. També va ser premiat l’hotel Ciudad de Binéfar com a millor projecte en sostenibilitat i rehabilitació a Espanya, en el prestigiós concurs Re Think Hotel, després d’haver estat nominat entre els deu millors el 2016.

tracking