SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Ratifiquen l’expulsió de la Guàrdia Civil de l’agent del ‘cas Ausàs’

El Tribunal Suprem desestima el seu recurs contra la separació del servei per “una falta molt greu” || Compleix una pena de cinc anys i tres mesos de presó

Julián García Molina, durant el judici que es va celebrar a l’Audiència de Lleida el maig del 2014.

Julián García Molina, durant el judici que es va celebrar a l’Audiència de Lleida el maig del 2014.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Tribunal Suprem ha ratificat l’expulsió de la Guàrdia Civil del brigada Julián García Molina, que va ser condemnat a cinc anys i tres mesos de presó com un dels capitostos de la xarxa de contraban en què participava l’exconseller Jordi Ausàs. La Sala Militar del Suprem ha desestimat el recurs contenciós disciplinari militar que va presentar el condemnat al·legant la prescripció de la infracció, error en la qualificació jurídica i falta de proporcionalitat i manté que “queda adequadament justificada la sanció imposada en atenció principalment a la naturalesa del delicte continuat de contraban pel qual ha estat condemnat, per la seua frontal oposició als deures de rectitud, integritat i respecte a la llei exigits a qualsevol dels membres del cos de la Guàrdia Civil”.

El brigada al·legava que la seua activitat delictiva havia prescrit a l’haver estat comesa el 2012, però el Suprem assenyala que “la condemna de l’Audiència Provincial és del juny del 2014 i la ferma, del 2015”. Pel que fa a l’error en la qualificació jurídica, manté que quan va tenir lloc el contraban es trobava de baixa, per la qual cosa no s’estava de servei i que no va produir “greu mal a l’Administració”. El Suprem ho titlla d’“irrellevant” i destaca que els delictes que va cometre (contraban i organització criminal) suposen “un greu crebant a la dignitat de la Guàrdia Civil, que es veu seriosament perjudicada per un dels seus membres”. Quant a la condemna de més de cinc anys de presó, el tribunal li recorda la gravetat de la seua conducta com a agent de l’autoritat.

tracking