SEGRE

ESTACIONS

Les estacions, a punt per al millor cap de setmana de neu

Tavascan podrà obrir, per fi, demà

L’estació de Boí Taüll també ho té tot a punt per rebre els esquiadors aquest cap de setmana.

L’estació de Boí Taüll també ho té tot a punt per rebre els esquiadors aquest cap de setmana.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les estacions d’esquí de Lleida, tant les de fons com les d’alpí, ofereixen aquest cap de setmana les millors condicions per a la pràctica de l’esport blanc des que es va obrir la temporada a finals de l’any passat. Gruixos que superen el metre i una qualitat immillorable (neu en pols) fan que els complexos tinguin la major part de les instal·lacions i pistes en funcionament per primera vegada aquesta campanya.

Les últimes nevades permetran demà obrir Tavascan, al Sobirà, que està habilitant la carretera d’accés al complex i té nets de neu set dels deu quilòmetres fins a les pistes. L’estació ha estat durant setmanes inoperativa per falta de precipitacions.

Els responsables dels complexos van indicar que la neu que ha caigut aquests últims dies garanteix la campanya fins a Setmana Santa, a mitjans d’abril, encara que s’esperen noves nevades.

Aquest canvi de situació després de setmanes d’inversió tèrmica que ha obligat Baqueira a transportar la neu en camions i helicòpters ha actuat de forma positiva, una cosa que es reflecteix en les reserves i l’ocupació hotelera dels complexos o d’establiments pròxims, que és més que òptima aquest cap de setmana. Així, l’estació aranesa té 147 dels seus 156 quilòmetres de domini esquiable llestos. En aquests dies, les estacions aprofiten per deixar-ho tot a punt, sobretot perquè es preveu que ja haurà passat l’onada de fred siberià i la pujada de les temperatures també atraurà els esquiadors. D’altra banda, en el cas d’Andorra, les pistes també superen el metre en cotes altes, de la mateixa manera que l’estació de Cerler, al Pirineu aragonès.

tracking