SEGRE

EQUIPAMENTS TERCERA EDAT

Aran iniciarà la residència de Les enguany amb 60 places

El Conselh ja té el projecte, que valora l’obra en 1,8 milions

L’edifici que acollirà la residència assistida d’Aran a Les.

L’edifici que acollirà la residència assistida d’Aran a Les.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Conselh Generau ha donat llum verda al projecte bàsic per habilitar un geriàtric d’interns i centre de dia per a la tercera edat a la residència de Les. Segons el síndic, Carlos Barrera, l’estudi, elaborat per la firma Arku 3 Urban i en exposició pública durant un mes, traça les línies bàsiques del que haurà de ser la remodelació, que es licitarà en breu. Així, ja es té una idea de la distribució d’espais i del cost, que serà de 1.810.504 euros. Habilitar una nova residència assistida per a persones grans de la Val és un dels principals objectius del Conselh per a aquest mandat, ja que la de Vielha està al màxim de la seua capacitat i amb llista d’espera.

El nou equipament comptarà amb trenta places públiques i trenta més de concertades en règim intern i vint de centre de dia, de les quals deu seran públiques i deu més, privades. Segons Barrera, la intenció és començar les obres a mitjans d’aquest any per tenir-les acabades a primers del 2018.

L’objectiu és començarles obres a mitjans d’aquest exercici i obrir-la a primers del 2018

“En aquests mesos hi ha temps de sobres per redactar el projecte executiu, contractar l’obra i negociar amb la conselleria de Benestar la concertació de places, a més d’adjudicar la gestió del servei a una empresa especialitzada”, va indicar Barrera.

La de Les tindrà àmbit territorial i s’habilitarà en un edifici abans de la Generalitat i que ara és propietat del Conselh. Acull l’Escola d’Hostaleria i abans era la Residència d’Oci i Temps Lliure.

L’Escola d’Hostaleria farà els menús diaris per als internsL’edifici acull, en l’actualitat, l’Escola d’Hostaleria a la primera planta, que continuarà amb l’activitat formativa, segons l’acord al qual es va arribar entre Conselh i Generalitat per a l’adquisició de l’immoble. Barrera va explicar que els joves que es formin en aquest centre seran els encarregats d’elaborar els menús diaris que se serviran als interns de la residència i als usuaris del centre de dia. “Serà un al·licient més per als estudiants, que tindran la responsabilitat d’elaborar els plats que se serveixin en aquest menjador, a banda de ser tota una experiència pedagògica.”

tracking