SEGRE

MUNICIPIS INVESTIGACIÓ

Fiscalia arxiva la investigació a l’alcalde de Rialp

Gerard Sabarich.

Gerard Sabarich.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Fiscalia de Lleida ha arxivat la investigació que va iniciar el 2016 per determinar si hi va haver irregularitats en pagaments que l’alcalde de Rialp, Gerard Sabarich (CiU), va fer amb la targeta de crèdit de l’ajuntament en establiments de restauració del municipi, un dels quals vinculat a la seua família. Les diligències, iniciades arran d’una denúncia anònima, s’han tancat al no apreciar indicis de delicte en l’actuació del primer edil.

Sabarich va defensar en el seu dia que es tractava de despeses de representació institucional, sempre dins de la partida pressupostària destinada a aquesta finalitat, i que aquestes es repartien entre els diferents locals del poble.

Alcaldes de CiU del Sobirà han estat objecte de quatre denúncies a Fiscalia, totes arxivades

Encara que considerava que no havia incorregut en cap irregularitat, Sabarich va tornar mesos enrere a les arques municipals els diners que l’ajuntament de Rialp havia abonat en concepte de consumicions a l’establiment de la seua família, uns 6.500 euros des de l’any 2011. Va afirmar llavors que volia evitar així qualsevol sospita sobre la seua honradesa.

Aquesta és la quarta investigació a alcaldes de CiU de la comarca del Pallars Sobirà per suposades irregularitats que es tanca des de l’any passat al no apreciar-se indicis de delicte. Totes van tenir l’origen en denúncies anònimes.

En tots els casos, les denúncies es referien a contractacions o despeses que, prèviament, regidors d’Esquerra Republicana a l’oposició en els ajuntaments de Rialp i Lladorre havien criticat públicament, en plens municipals i a través de les xarxes socials. Tanmateix, edils republicans van assegurar que ni ells ni el seu partit havien acudit a la Fiscalia.

tracking