SEGRE

ESNOTICIA

La Generalitat exigeix a la Guàrdia Civil revisar els protocols per concedir llicències d’armes

El síndic de greuges avança que investigarà el doble crim i la seguretat dels Agents Rurals

Gran expectació mediàtica ahir a Lleida en la roda de premsa que van oferir els consellers d’Agricultura i Interior.

Gran expectació mediàtica ahir a Lleida en la roda de premsa que van oferir els consellers d’Agricultura i Interior.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Generalitat, síndic de greuges, sindicats, col·lectius d’agents forestals i entitats ecologistes van reclamar ahir una revisió dels protocols per atorgar llicències d’armes després del doble homicidi ocorregut a Aspa. Des del Govern, el conseller d’Interior, Jordi Jané, va recordar que la competència d’atorgar les llicències per poder disposar d’una arma és de la Guàrdia Civil i va reclamar una revisió d’aquest protocol. Una reivindicació històrica per part d’alguns col·lectius a l’entendre que les proves psicotècniques a què se sotmet la ciutadania són menys dures que les dels cossos oficials.

Segons Jané, el caçador que va acabar amb la vida de dos agents rurals a Aspa “va reaccionar de forma violenta i homicida, fora de si, i una persona que actua així no pot tenir una llicència d’armes”. El conseller va afegir que “hem de vetllar entre tots perquè no la tingui”.

En la mateixa línia, el síndic de greuges, Rafael Ribó, va avançar ahir a les xarxes socials, després de mostrar les seues condolences a les famílies de les víctimes, que investigaran els fets i els recursos dels quals disposen els agents rurals “per evitar tragèdies” com la d’Aspa. En aquest sentit, va afegir que des del seu departament analitzaran els criteris i les formes en què s’autoritzen les llicències per posseir i utilitzar armes, competència que també va assenyalar de la Guàrdia Civil.

Per la seua part, Ecologistes en Acció Catalunya va exigir controls més estrictes per a les persones que disposen d’una llicència d’armes i va recordar que una escopeta “serveix per matar”. En aquest sentit, va assenyalar que no vol criminalitzar tot el col·lectiu de caçadors, però va indicar que entre les mesures a aplicar s’inclouen controls d’alcoholèmia per als caçadors, tal com són sotmesos els conductors. L’entitat ecologista va reclamar a la Generalitat una nova llei de Caça que estableixi restriccions a l’accés de les armes, que s’elimini la categoria d’“esport” a la caça i que es defineixin els controls i la supervisió necessaris.

Tant CCOO com UGT van recordar la perillositat que comporta la tasca dels Agents Rurals, ja que poden trobar-se amb una persona agressiva i davant d’amenaces sense les eines per poder afrontar-les.

tracking