SEGRE

ESNOTICIA

Un caçador mata a trets al cap dos agents rurals a Aspa i s'entrega

Els va disparar quan li van demanar un permís d’armes que no tenia en vigor

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Francesc Xavier Ribes i David Iglesias, dos agents rurals de Lleida, van morir ahir després que un caçador de Vacarisses de 28 anys, Ismael Rodríguez, els disparés al cap quan aquests li van demanar la llicència de l’escopeta en un vedat de caça d’Aspa. El succés va causar commoció i ha obert un debat sobre el permís d’armes.

Un caçador de 28 anys veí de Vacarisses (Vallès Occidental), Ismael Rodríguez Clemente, va acabar ahir amb la vida de dos agents rurals lleidatans a qui va disparar, pel que sembla de forma intencionada, quan aquests efectuaven un control rutinari en un vedat de caça d’Aspa. Les víctimes, Francesc Xavier Ribes Villas, de 43 anys i veí de Lleida, i David Iglesias Díez, de 39 anys i veí d’Alcoletge, volien comprovar si el caçador disposava del permís necessari per utilitzar una escopeta llarga. Després del requeriment, el jove, que no disposava de la llicència, va reaccionar de forma extremament violenta i va disparar al cap dels agents, que van morir a l’acte. Després, es va entregar a la policia.

Segons els Mossos d’Esquadra, els fets van ocórrer cap a dos quarts de dotze del migdia en un camp d’oliveres proper a la carretera que uneix Aspa i el Cogul. El jove de Vacarisses havia acudit a Aspa a caçar tords i formava part d’un grup de quatre caçadors, tots de l’àrea metropolitana de Barcelona. El conseller d’Interior, Jordi Jané, va explicar que en el moment dels fets Rodríguez es trobava sol i els seus companys no van veure el que va ocórrer.

L’escopeta llarga que va usar havia estat de la seua propietat però ara figura a nom d’una altra persona

Després de disparar als dos agents, el jove es va desplaçar fins al lloc on havien aparcat la furgoneta i va explicar el que acabava de fer als seus companys. Van ser ells els que el van instar a trucar al 112, segons Jané.

Poc després, els Mossos d’Esquadra van acudir al lloc i van detenir Rodríguez, que va ser traslladat a la comissaria de Lleida, on va prestar declaració a última hora de la tarda d’ahir.

“No és cap accident, és un doble homicidi”, va afirmar amb contundència el conseller, que va posar en relleu el treball del cos d’Agents Rurals per salvaguardar el territori i va transmetre les seues condolences a familiars i companys. Rodríguez passarà dimarts a disposició judicial.

“No m’explico el que he fet, se me n’ha anat el cap”, diu l’homicida

Ismael Rodríguez Clemente va declarar a última hora d’ahir a la comissaria dels Mossos d’Esquadra i no va poder explicar per què va disparar als dos agents rurals. “No m’explico el que he fet, se me n’ha anat el cap, no recordo res”, va declarar. Així ho va explicar la seua advocada, Montserrat Torres Massot, que va assegurar que el seu client va entrar en estat de xoc quan va ser conscient del que havia fet. Segons Torres, Rodríguez es va mostrar totalment penedit i va col·laborar amb els Mossos en tot moment. “Ha sigut un acte impulsiu i no premeditat, està destrossat”, va afirmar Torres. El caçador, un jove de 28 anys veí de Vacarisses amb feina estable i parella, va disparar tres trets al cap dels agents. Rodríguez és un gran aficionat a la caça, segons mostren les fotos que té penjades a les xarxes socials. Ahir, caçava tords amb una escopeta llarga, del tipus Benelli, de la qual no tenia el permís necessari en vigència, l’E. Així ho va explicar el conseller Jané, que va afegir que Rodríguez sí que l’havia tingut en regla un temps enrere. L’escopeta llarga que va utilitzar també havia estat, abans, de la seua propietat, malgrat que ara figura a nom d’una altra persona a qui, suposadament, l’hauria venut. “Els Mossos ho estan investigant”, va afirmar Jané, i va instar a revisar els protocols per autoritzar o renovar la llicència d’armes de foc, una competència de la Guàrdia Civil. “S’ha de ser molt exigent amb les persones que tenen la possibilitat de tenir armes, és un acte de responsabilitat”, va dir. Jané i la consellera d’Agricultura, Meritxell Serret, van demanar no criminalitzar el col·lectiu de caçadors pel que havia ocorregut ahir. “Hi ha un únic culpable del que ha passat a Aspa”, van concloure.

Un caçador mata a trets al cap dos agents rurals a Aspa i s'entrega

Un caçador mata a trets al cap dos agents rurals a Aspa i s'entrega

Agents de la policia científica dels Mossos d’Esquadra buscaven proves ahir al lloc on es van cometre els fets.

Agents de la policia científica dels Mossos d’Esquadra buscaven proves ahir al lloc on es van cometre els fets.

Agents de la policia científica dels Mossos d’Esquadra buscaven proves ahir al lloc on es van cometre els fets.

Agents de la policia científica dels Mossos d’Esquadra buscaven proves ahir al lloc on es van cometre els fets.

tracking