SEGRE

doble crim a aspa

L'escola La Mitjana de Lleida se suma a l'homenatge als agents rurals

El funeral tindrà lloc aquesta tarda a l’església de Sant Llorenç amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’escola la Mitjana de Lleida, on estudiava el fill d’un dels agents rurals morts a mans d’un caçador dissabte a Aspa, s’ha sumat aquest dilluns a les mostres de condol. La pluja no ha impedit que aquest matí abans d’entrar a les aules el professorat i els alumnes s’hagin reunit al pati de l’escola en un minut de silenci com a mostra de suport als familiars de les dues víctimes.

En el manifest han definit els fets com inqualificables i han reclamat que la violència sigui eliminada de la nostra societat.

La Paeria ha convocat un minut de silenci a les 12 del migdia i també està prevista una concentració davant de l’ajuntament de Vacarisses, al Vallès, d’on és originari l’assassí confés.

Minut de silenci avui a totes les seus dels sindicats

Els sindicats es bolcaran avui en l’homenatge als dos agents rurals morts a Lleida. Tant CCOO com UGT han convocat un minut de silenci davant de totes les seus a Catalunya a les dotze del migdia, excepte a la de Lleida ciutat, que s’unirà a la concentració convocada a la plaça de la Paeria, amb la resta de les autoritats i entitats.

Altres cossos, com els Mossos d’Esquadra, policies locals, Bombers, SEM i forestals d’Andorra i altres autonomies, van mostrar ahir el seu suport a les famílies de les víctimes. Milers de ciutadans anònims s’han bolcat a les xarxes socials amb missatges de rebuig per la tragèdia i de suport a les famílies i als Agents Rurals. Alguns dels missatges anaven amb l’etiqueta #JoSocAgentRural, entre les més comentades. Les xarxes socials també van ser un fòrum de debat sobre les mesures per evitar una altra tragèdia com l’ocorreguda a Aspa.

Funeral aquesta tarda a Sant Llorenç amb Puigdemont

L’església de Sant Llorenç de Lleida acollirà avui a les quatre de la tarda el funeral de Xavier Ribes i David Iglesias, un últim adéu que es preveu multitudinari pel gran nombre de persones que volen mostrar el seu suport i solidaritat a les famílies dels dos agents rurals. Entre les diferents personalitats que es preveu que assisteixin al funeral hi ha el president, Carles Puigdemont, que hi anirà acompanyat per la consellera d’Agricultura, Meritxell Serret. També hi assistiran representants sindicals, d’entitats, federacions i administracions locals, entre d’altres.

L’alcalde de Soses va explicar ahir que la família de Xavier Ribes es planteja convocar una missa a la localitat d’origen de l’agent rural, que vivia a Lleida ciutat des de fa més d’una dècada.

En homenatge a Xavier Ribes i David Iglesias, morts en mans d'un caçador.

Minut de silenci a l'escola La Mitjana de LleidaLleonard Delshams

tracking