SEGRE

ESQUÍ

Les estacions viuen el millor cap de setmana de neu

Més de 30.000 esquiadors als complexos d’esquí de Lleida || Les reserves de reactiven de cara al febrer després del temporal

Els esquiadors van poder disfrutar ahir a l’estació de Boí.

Els esquiadors van poder disfrutar ahir a l’estació de Boí.

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Aquest ha sigut un bon cap de setmana per a l’esquí, amb més de 30.000 esquiadors als complexos de Lleida. Després que diumenge passat el temporal de neu i vent va obligar a tancar les estacions de Boí Taüll i Tavascan i va limitar l’obertura a Baqueira Beret i Espot i Port Ainé, les estacions d’esquí de Lleida van obrir a ple rendiment i amb una molt bona qualitat i quantitat de neu. Els responsables de les estacions d’esquí es van mostrar satisfets perquè els gruixos que s’han acumulat en els últims dies asseguren la neu fins a final de temporada.

A Baqueira Beret s’han congregat més de 20.000 esquiadors, que van poder disfrutar de 147 quilòmetres de domini esquiable dissabte, perquè ahir es va haver de tancar alguna pista de les cotes altes pel vent, segons va explicar el responsable comercial, Xavi Ubeira. A més, va assegurar que els gruixos de neu i la qualitat han fet augmentar les reserves per al febrer, que ja “té gairebé tots els caps de setmana plens i assegurats”, especialment a peu de pista, va dir.

El temporal del cap de setmana passat va deixar prou gruixos per assegurar la temporada

Per l’estació de l’Alta Ribagorça es van congregar més de 4.000 esquiadors, segons el complex. La qualitat de la neu ha sigut extraordinària, “gràcies a la neu caiguda els últims dies, combinada amb el sol i el fred, ha sigut un magnífic cap de setmana, en el qual l’estació ha comptat amb uns gruixos d’entre mig metre i dos metres”.

Per la seua part, el portaveu de Tavascan, Carles Gómez, també va valorar molt positivament el cap de setmana, el primer en què han pogut obrir totes les instal·lacions. Dissabte passat ja ho van fer, però diumenge van haver de tancar a causa del temporal, encara que després va arribar la gran nevada, “tan esperada”, va dir. Durant els dos dies han passat unes 1.000 persones per l’estació. “La gent tenia moltes ganes de neu i aquí ha pogut disfrutar d’aquest esport no només esquiant, sinó també visitants que hi han passejat.”

També les estacions aragoneses de Cerler Aramón han registrat uns bons números, igual que les d’Andorra.

tracking