SEGRE

AIGÜES PLANIFICACIÓ

L’ACA reclama a 32 edils un pacte per la portada de Rialb

Convoca els alcaldes a una reunió demà “decisiva i decisòria” || Si no hi ha acord, optarà per solucions d’urgència

Reunió sobre l’aigua amb alcaldes i la conselleria a l’estiu.

Reunió sobre l’aigua amb alcaldes i la conselleria a l’estiu.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El director de l’ACA, Jordi Agustí, ha enviat una carta convocant demà a la tarda a Barcelona els 32 alcaldes de municipis beneficiaris de la portada d’aigua de boca de Rialb. En la missiva qualifica la reunió de “decisiva i decisòria”. La circular adverteix també que després de la reunió només quedaran dos escenaris possibles. El de “l’acceptació de la proposta amb els matisos que s’introdueixin en la mateixa reunió i que aprovin totes les parts implicades”, o bé, la que qualifica de “desaprofitada” en el cas que no s’arribés a acord i que consistiria a “buscar de forma immediata solucions per a les comarques i municipis que ho necessitin”.

Quant al contingut de la proposta final només avança que “s’ha recollit la informació rebuda i que s’han realitzat els estudis pertinents”.

El consell critica que amb la convocatòria no s’adjunti la proposta definitiva per a un acord

El conseller d’aigües de la Segarra, Josep Llobet, va lamentar que amb la carta no s’hagi enviat la proposta “per poder estudiar-la com es mereix el tema ja que una decisió tan transcendent no s’hauria de prendre a la lleugera”. També va lamentar que la convocatòria s’hagi fet extensiva als 32 alcaldes “quan en el cas dels dinou municipis beneficiaris de la Segarra, tots tenen transferida la competència al consell”. En qualsevol cas, Llobet va manifestar que la proposta final, tant la redacció com els estudis, l’ha portat a terme en solitari i sense consensuar amb les administracions locals afectades, “el que sembla poc lògic”, va dir. Els municipis beneficiaris, de quatre comarques, són Cervera, Estaràs, Granyanella, Granyena de Segarra, Guissona, Ivorra, Massoteres, Montoliu de Segarra, Montornès de Segarra, Oluges, Plans de Sió, Ribera d’Ondara, Sant Guim de Freixenet, Sant Guim de la Plana, Sant Ramon, Talavera, Tarroja de Segarra i Torrefeta i Florejacs.

A l’Urgell, Ossó de Sió, Tàrrega, Verdú i Vilagrassa; a l’Anoia, Montmaneu i Pujalt, mentre que a la Conca de Barberà són Conesa, Forès, les Piles, Llorac, Passanant, Santa Coloma de Queralt, Savallà del Comtat i Vallfogona de Riucorb.

tracking