SEGRE

MUNICIPIS TERCERA EDAT

L’Albi i Vinaixa obren al públic els centres d’atenció social

La consellera Borràs inaugura el primer dissabte || El segon, en servei dilluns

Vista panoràmica del centre de l’Albi.

Vista panoràmica del centre de l’Albi.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera de Governació, Meritxell Borràs, inaugurarà aquest dissabte el Centre Assistencial per a la Gent Gran de l’Albi, que ha suposat una inversió de 241.000 euros, un any d’obres, i tindrà capacitat per a una vintena de persones. Segons l’alcaldessa, Anna Feliu, el centre, el primer de la comarca d’aquesta mena que obre, ja té tancades dos assistències a persones amb dependència que necessiten atenció diària i moltes altres ja han sol·licitat els serveis bé de podologia, perruqueria (que ja està muntada) o fisioteràpia.

El centre començarà a funcionar la setmana que ve i al febrer ja estaran en actiu tots els serveis d’atenció i assistència a la gent gran.

El de l’Albi ofereix perruqueria, podologia i fisioteràpia i ja té places compromeses

Segons l’alcaldessa, l’equipament és al costat d’altres serveis com la biblioteca i l’objectiu és que els usuaris puguin tenir l’oferta d’activitats més gran possible. De moment, no es preveu la construcció d’habitacions per a estades en règim intern, encara que els ancians que ho necessitin podran estar durant tot el dia a aquestes instal·lacions.

Per la seua banda, Vinaixa, també ha programat una jornada de portes obertes aquell mateix dia al Centre de Serveis d’Àmbit Rural. Segons l’alcalde, Jordi Sarlé, les instal·lacions estan obertes a tots els veïns, però en especial als de la tercera edat, per cobrir les seues necessitats.

Després de la jornada de portes obertes el centre es posarà en funcionament dilluns que ve. Malgrat tot, la inauguració oficial tindrà lloc durant la Fira de l’Oli i la Pedra, que tindrà lloc el dia 26 de març. Altres poblacions de la comarca, com és el cas de Cervià, Puiggròs i la Granadella, també impulsen serveis similars que s’inscriuen dins del pla estratègic comarcal per assistir persones grans, tenint en compte l’envelliment poblacional, però també per a la creació d’ocupació.

Zona per a 50 autocaravanes a l’Albi durant aquest mateix anyDesprés de la posada en marxa del centre d’atenció a la tercera edat, que era un projecte prioritari de l’ajuntament l’any passat, en aquest exercici la intenció és estrenar una zona d’autocaravanes per a uns cinquanta vehicles. Així ho va assegurar ahir l’alcaldessa, Anna Feliu. L’àrea d’estacionament s’ubicarà a la zona de serveis i equipaments perquè els visitants puguin ser a prop.

tracking