SEGRE

AIGÜES

El Govern dóna 15 dies a la Segarra per signar la portada d'aigua de Rialb a 34 municipis

Assumeix part de les reivindicacions del consell, encara que adverteix que és la seua última oferta abans de desestimar el projecte, que beneficiarà quatre comarques || Incorpora Verdú i Ossó de Sió

La potabilitzadora de Ratera, al municipi dels Plans de Sió.

La potabilitzadora de Ratera, al municipi dels Plans de Sió.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Generalitat va posar ahir l’última carta sobre la taula per tancar un acord que faci possible el subministrament d’aigua potable de Rialb a més d’una trentena de municipis de la Segarra, l’Urgell, l’Anoia i la Conca de Barberà després de dos dècades. El conseller de Territori, Josep Rull, va presentar davant d’edils d’aquestes comarques una nova proposta que atansa posicions amb el consell de la Segarra, crític amb el plantejament inicial del Govern. I al seu costat, un termini: deu dies, fins al 10 de febrer, perquè el consell de la Segarra l’aprovi o la rebutgi. La nova oferta incorpora els municipis de Verdú i Ossó de Sió, amb la qual cosa la portada passaria de 32 a 34 municipis. Incrementa l’aportació de la Diputació de Tarragona, que passa d’un a dos milions, i compensa la Segarra per la seua inversió en infraestructures hidràuliques durant dos dècades.

El delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, va explicar que tots els beneficiaris del subministrament de Rialb assumiran els 800.000 € que el consell ha d’amortitzar per aquestes obres. Assistents a la reunió van matisar que això es farà amb una rebaixa de l’aigua de 2,4 cèntims. Així, passaria de 0,64 a 0,61 per metre cúbic. Així mateix, la nova proposta manté que la Segarra tindrà cinc dels deu membres del consorci que gestionarà la portada (i el 45% del vot ponderat, davant del 50% que demanaven). L’Urgell tindria una representació del 40%, el 10% la Conca de Barberà i el 2% l’Anoia. A la reunió a Barcelona van faltar l’alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, i el president del consell de la Segarra, Xavier Casoliva. El responsable d’Aigües de la Segarra, Josep Llobet, va dir que “s’han aconseguit diversos objectius del consell”. L’alcalde de Cervera, Ramon Royes, va qualificar la proposta de “compatible amb les exigències del consell de la Segarra i de la resta d’interlocutors”.

tracking