SEGRE

MUNICIPIS PROVEÏMENTS

Centenars de cases de Tremp, 10 hores sense aigua per l’avaria en una bomba

El consistori la va detectar al migdia i els tècnics van treballar fins a la mitjanit

Tremp es va quedar sense aigua des de primera hora de la tarda.

Tremp es va quedar sense aigua des de primera hora de la tarda.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una avaria a la bomba d’impulsió de l’aigua des de la captació fins al dipòsit de subministrament va deixar ahir centenars d’habitatges, bars i restaurants de Tremp sense proveïment. Segons l’alcalde, Joan Ubach, cap al migdia es va trencar el mecanisme de bombatge i, una hora després, a les 14.00 hores, el tanc va quedar buit. Malgrat que el consistori va avisar amb celeritat l’empresa que s’encarrega del servei, Gestió Integral d’Aigües de Catalunya (GIAC), amb seu a Reus, el temps que van tardar els tècnics a arribar a la capital del Jussà i la dificultat dels treballs va fer que la previsió per restablir l’aigua de boca s’allargués fins a la mitjanit, si no sorgien traves. Els operaris van començar a treballar cap a les sis de la tarda ja que l’ajuntament ja disposava d’una altra bomba de recanvi per a la substitució de l’avariada.

La ruptura va afectar tots els domicilis que se subministren directament i no tenen sistemes d’emmagatzematge a les cases. En aquest sentit, l’alcalde va remarcar que es van emetre bans i pregons des de primera hora de la tarda per avisar els habitatges i establiments de l’avaria i que, si disposaven de dipòsits, racionessin al màxim l’aigua i es limités a usos bàsics. “D’aquesta forma, és possible que tinguin subministrament fins demà” (per avui diumenge), va puntualitzar l’alcalde. Tanmateix, alguns bars i restaurants ja van expressar les seues queixes al consistori ja que es van quedar sense aigua just durant les hores de servei de dinars. Ubach, per la seua part, va remarcar que es va actuar amb la rapidesa més gran possible. “Són imponderables que no es poden preveure, només gestionar de la millor forma possible”, va indicar. No obstant, el consistori es farà càrrec de les reclamacions, va afegir.

Bans i pregons des de primera hora de la tarda per avisar els veïns de la capital

Les llars amb magatzems d’aigua tenen el servei garantit si la racionen

La capital del Pallars Jussà se subministra de pous de brollador ubicats a la sortida de la població cap a Osca. Entre el pou i l’embassament d’emmagatzemament on es tracta l’aigua per fer-la potable hi ha el sistema de bombatge que es va trencar ahir. L’ajuntament de Tremp té adjudicat el proveïment a la població a l’empresa Gestió Integral d’Aigues de Catalunya, que assumeix aquesta prestació a través d’un consorci en el qual estan presents la vintena de municipis que es beneficien de la seua tasca.

tracking