SEGRE

URBANISME

Balaguer retarda el projecte del tramvia i reclama habilitar més passos

Cap a la zona d’Inpacsa i prolongar el passeig

Les vies del tren a la zona de l’estació de Balaguer.

Les vies del tren a la zona de l’estació de Balaguer.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Balaguer ha exigit al departament de Territori i Sostenibilitat més “permeabilitat” en el projecte que busca la integració urbanística de les vies del tren substituint-les per les d’un tramvia. Segons el primer edil, Jordi Ignasi Vidal, el plantejament actual té algunes “carències” que s’han de tenir en compte, com ara disposar de més passos cap a la trama urbana de l’altre costat de la via del tren, on ja hi ha molts serveis com col·legis, la piscina o la zona esportiva, a banda de l’àrea d’Inpacsa.

“Creiem que hi ha d’haver més possibilitats de passada que els que es preveuen actualment, per això hem sol·licitat canvis i més permeabilització, cosa que ha retardat la redacció del projecte definitiu”, va dir Vidal.

Balaguer vol que carrers principals puguin prolongar-se cap a la nova zona d’Inpacsa

A l’abril es va adjudicar la redacció del projecte per convertir les vies del tren de la línia de la Pobla de Segur al seu pas per Balaguer en un tramvia, i havia d’estar acabat a finals de l’any 2016.

Tanmateix, durant aquest període, el consistori ha sol·licitat al Govern que es tinguin en compte certes peticions perquè “realment” aquesta actuació sigui una obra de referència i serveixi per tancar la “ferida” que les vies del tren suposen a la capital de la Noguera.

L’àmbit d’actuació inclou una superfície de 15.400 metres quadrats i comprèn el tram de línia ferroviària de 680 metres de longitud en l’entorn de l’estació, i els encreuaments de la línia amb el carrer de les Franqueses i la carretera de Camarasa. L’actuació preveu una inversió de 5 milions d’euros. Des del Govern van confirmar que s’està treballant amb el consistori en el projecte, que podria estar llest al febrer.

tracking