SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

Detingut a Castelló acusat de matar un jove a Albatàrrec

Un home de 51 anys que seria l’autor de l’apunyalament mortal que va tenir lloc el maig del 2016 || El jutge va decretar dijous el seu ingrés a la presó de Lleida

Mossos d’esquadra buscant proves a la zona on va tenir lloc l’apunyalament.

Mossos d’esquadra buscant proves a la zona on va tenir lloc l’apunyalament.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Divisió d’Investigació Criminal dels Mossos d’Esquadra de la Regió Policial de Ponent va detenir dilluns passat, amb la col·laboració de la Guàrdia Civil de Castelló, un home de 51 anys, de nacionalitat romanesa, com a presumpte autor de l’apunyalament mortal el 29 de maig de l’any passat de Raul Petran, un jove de 21 anys, a la pista esportiva de l’antiga escola d’Albatàrrec. L’home va passar a disposició judicial dijous a Lleida i el magistrat va dictar-ne l’ingrés a presó acusat dels delictes d’homicidi i de lesions.

El mòbil del crim hauria estat un presumpte deute econòmic entre l’agressor i la víctima, segons van explicar fonts properes a la investigació a aquest diari. Els Mossos d’Esquadra van rebre l’avís que a la sortida de Lleida de l’autopista AP-2 hi havia una furgoneta amb una persona a l’interior greument ferida al pit per arma blanca. Raul Petran va morir a l’hospital Arnau de Vilanova hores després de ser apunyalat.

Les indagacions van conduir els investigadors a determinar que tot plegat s’havia produït en el transcurs d’una baralla tumultuària entre dos grups de temporers romanesos, l’un establert a Lleida i l’altre, a Torres de Segre, encara que la disputa no va estar motivada per un partit de futbol, com es va dir inicialment. En total, van participar en la baralla una trentena de persones.

Després de l’agressió, el grup es va dispersar a l’instant. Com a conseqüència de la baralla va morir un jove i un altre va resultar ferit de gravetat per arma blanca, encara que es va recuperar de les lesions.

Els agents de la policia van descobrir que el principal sospitós de ser l’autor del crim s’havia traslladat a la localitat de Betxí (Castelló), juntament amb altres membres del seu grup, per a la campanya de recollida de cítrics. Després d’una àrdua i laboriosa investigació de vuit mesos, els Mossos van contactar amb la Guàrdia Civil perquè practiqués la detenció. L’home va ser traslladat a Lleida, on ha ingressat en el Centre Penitenciari de Ponent per ordre del jutge.

tracking