SEGRE

MUNICIPIS FINANÇAMENT

Pressupost de més de cinc milions per a Naut Aran

A l’espera de conèixer al març l’aportació de Baqueira

Imatge d’arxiu de Salardú.

Imatge d’arxiu de Salardú.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Naut Aran ha aprovat el pressupost municipal per al 2017, que ascendeix a més de cinc milions d’euros, 180.000 més que l’any passat, i que inclou inicialment una partida de 200.000 per a inversions. Entre aquestes destaquen una passarel·la per connectar els pobles de Salardú i Unha, concloure les piscines termals d’Arties, un magatzem annex a les piscines de Salardú i millores en l’enllumenat públic. Tot això, a l’espera de conèixer quina serà l’aportació anual de Baqueira a les arques municipals, d’un 5% de la facturació de l’estació.

Naut Aran ha elaborat el seu pressupost basant-se en l’aportació mitjana de l’estació d’esquí en els últims anys, de més d’un milió d’euros, a l’espera de conèixer la xifra definitiva per al 2017 el proper mes de març. En cas que sigui superior a l’esperat, aquests ingressos addicionals s’incorporaran al pressupost.

El pressupost preveu obres i adjudiquen la concessió per explotar-les i cobrar entrada

D’altra banda, l’ajuntament ha adjudicat la concessió de les piscines termals d’Arties a una empresa que començarà ben aviat a explotar les instal·lacions.

El tinent d’alcalde i president de l’entitat municipal descentralitzada (EMD) d’Arties, David Torres, va explicar que el municipi rebrà 2.666 euros a l’any de la concessionària i que aquesta, al seu torn, cobrarà “un preu popular” d’un euro per l’entrada a aquestes piscines, fins ara gratuïtes.

A la venda finques edificables de l’EMD de Bagergue i el consistoriL’ajuntament de Naut Aran i l’entitat municipal descentralitzada (EMD) de Bagergue han tret a subhasta parcel·les edificables incloses en un pla parcial d’aquesta població. Una és un proindivís la propietat del qual comparteixen totes dos administracions amb un particular. Les parcel·les sumen una superfície de més de 1.900 metres quadrats per a usos residencials i hotelers i la valoració conjunta se situa prop del milió d’euros, segons els anuncis de licitació que el consistori i l’EMD van publicar la setmana passada. El termini per presentar ofertes finalitza aquest mes.

tracking