SEGRE

ECONOMIA PRODUCCIÓ RAMADERA

L’escorxador comarcal augmenta un 7 per cent la producció el 2016

En la línia de boví i estudien crear una marca pròpia

Imatge de l’interior de l’escorxador de l’Alta Ribagorça.

Imatge de l’interior de l’escorxador de l’Alta Ribagorça.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’escorxador comarcal de l’Alta Ribagorça, ubicat al Pont de Suert, va registrar l’any passat un augment del 7% respecte al 2015 en la línia de producció de boví, segons va informar ahir el president de l’Alta Ribagorça, Josep Lluís Farrero, que va afegir que la resta de les línies es va mantenir. Aquestes xifres es desprenen de les dades del volum de caps gestionats a la instal·lació durant el 2016, que va ser de 639 oví, sis cabrum, nou porcí i 283 boví.

Farrero va atribuir l’augment a les millores realitzades a les instal·lacions i a la revitalització de la producció ramadera a l’Alta Ribagorça. El consell ha efectuat millores a l’escorxador per valor de 6.000 euros, finançat per la Diputació. Farrero també va parlar dels nous equips d’especejament per a boví i porcí i de les inversions que han millorat el sistema de depuració de les aigües residuals i els sistemes de bombatge.

Per a aquest any, un dels objectius del consell és crear una marca pròpia que identifiqui les peces sacrificades a l’escorxador com a garantia de proximitat i qualitat.

tracking