SEGRE

CONSUM SOLIDARITAT

Conveni a Tàrrega per eximir del rebut de l'aigua famílies sense recursos

Entre l’ajuntament i Sorea, que inclou un fons solidari de 3.000 euros

Imatge d’arxiu d’una manifestació de la PAH a Tàrrega.

Imatge d’arxiu d’una manifestació de la PAH a Tàrrega.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Tàrrega i l’empresa Sorea, concessionària del subministrament d’aigua potable del municipi, han firmat un conveni per eximir de pagar els rebuts famílies sense recursos. Aquest acord preveu la creació d’un fons solidari de 3.000 euros anuals que aportarà Sorea i que serviran per bonificar totalment o parcialment el consum i les taxes de l’aigua a aquells que tenen dificultats per atendre el pagament d’aquest servei bàsic.

Els serveis socials del municipi avaluaran cada cas per acreditar la situació de vulnerabilitat de les persones que es beneficiaran d’aquest acord. La bonificació dels rebuts tindrà una vigència de sis mesos, amb possibilitat de prorrogar-la. Així mateix, l’aportació de 3.000 euros a l’any per part de l’empresa Sorea s’afegirà als ajuts que l’ajuntament ja destina actualment a liquidar deutes d’impagaments del rebut de l’aigua entre els veïns sense recursos.

Altres mesures que ja s’apliquen a la ciutat de Tàrrega són l’ajornament o el fraccionament de factures pendents de pagament per part dels usuaris. En els casos de vulnerabilitat social acreditada, s’eviten els talls de subministrament d’aigua garantint la cobertura del servei, segons el protocol que l’ajuntament de Tàrrega i Sorea ja van firmar l’octubre del 2015.

Val a recordar que el ple de la capital de l’Urgell va aprovar el mes passat una moció a favor del compliment de la llei contra la pobresa energètica. El text també reivindica una tramitació administrativa àgil i flexible per poder acreditar les situacions de vulnerabilitat de les persones. Així mateix, la moció proposa la creació d’un servei d’assessorament sobre eficiència energètica als habitatges.

tracking