SEGRE

Més de 90 avisos a les comarques del Pla pel vent

Més de 90 avisos a les comarques del Pla pel vent

Més de 90 avisos a les comarques del Pla pel vent

Creat:

Actualitzat:

El temporal va afectar també les comarques del pla, on els bombers van rebre més de 90 avisos (72 a Lleida ciutat) per incidències derivades de vents que van assolir els 90 quilòmetres per hora al Segrià. Així, a Mollerussa els Bombers van haver d’acudir al carrer Acadèmia al desprendre’s maons d’una façana. A Massalcoreig, van intervenir per estabilitzar una altra façana del carrer La Sèquia al caure maons sobre un vehicle aparcat a la via. A Lleida ciutat, les principals afectacions van ser en façanes dels blocs Joan Carles a la Mariola i al carrer Castelló Aleu (vegeu la pàgina 10). A Linyola van caure pedres d’una casa al carrer Amadeu Vives.

Malgrat tot, les principals ratxes de vent es van produir a les cotes altes del Pirineu de Lleida, on van arrossegar la neu i van formar remolins que dificultaven la circulació. A Boí, les ratxes van arribar als 167,8 quilòmetres per hora, molt a prop del rècord de Lleida i Catalunya, que va ser el febrer del 2010 a Bòssost, amb un registre de 176 km/h.

Fins als 130 km/h van arribar al Sobirà en la cota 2.450 metres a Salòria, fins a 114 a Espot a la cota 2.500, al Montsec d’Ares als 96,1 km/h, igual que al Port del Comte amb ratxes de 98 km/h.

tracking