SEGRE

INFRAESTRUCTURES

La Generalitat ja expropia vuit hectàrees de terrenys per a les obres del túnel de Tres Ponts

Als municipis d’Organyà i Fígols, per adaptar el traçat de la carretera C-14 al del futur pas subterrani || Ocuparà parcel·les propietat d’aquestes dos poblacions, de particulars i de la CHE

El conseller Josep Rull, en la presentació del projecte a Organyà el mes de gener passat.

El conseller Josep Rull, en la presentació del projecte a Organyà el mes de gener passat.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Generalitat ja ha iniciat l’expropiació de terrenys per a les obres del túnel de Tres Ponts als municipis d’Organyà i Fígols i Alinyà. Es tracta d’una superfície de prop de vuit hectàrees que inclou finques de propietat privada, municipal i de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE). L’adquisició de terrenys és necessària per eixamplar la carretera C-14 i adaptar-la al traçat del futur pas subterrani (vegeu les claus). Aquesta actuació, que ha d’iniciar-se a finals d’aquest any i prolongar-se fins al 2020, haurà de posar fi al perill que suposen els despreniments sobre la calçada entre Organyà i Montant de Tost. En aquest tram, el Govern du a terme treballs d’urgència en el pendent per evitar la caiguda de roques.

El departament de Territori i Sostenibilitat va fer pública ahir la llista de les parcel·les on portarà a terme les expropiacions, totes en sòl rústic, així com la superfície subjecta a servituds de pas i la que s’ocuparà de forma temporal. A partir d’avui s’obrirà un període d’al·legacions de quinze dies, a l’espera que la Generalitat presenti als propietaris els preus per l’ocupació de les parcel·les. La conselleria, per la seua banda, no va necessitar ahir el pressupost per a l’adquisició d’aquests terrenys.

La construcció del túnel de Tres Ponts i el canvi en el traçat de la carretera C-14, amb un pressupost d’uns 48 milions d’euros, és la inversió més abundant dels últims anys a la xarxa viària de les comarques de Lleida.

També és important la superfície a expropiar, tenint en compte la severa aturada de les obres públiques des de l’inici de la crisi l’any 2008. Per la seua part, la Diputació de Lleida ha iniciat també el procés d’expropiació de terrenys per a la construcció de la variant d’Ivars d’Urgell (vegeu el desglossament).

Ocupació de sòl per a la variant d’Ivars d’Urgell

La Diputació, per la seua banda, ha iniciat també el procés d’expropiació de terrenys per a l’últim tram de la variant d’Ivars d’Urgell, les obres del qual estan previstes també per a aquest any. L’ens provincial va fer pública la llista de finques afectades per aquests treballs, un total de tretze parcel·les en sòl rústic que actualment són propietat de particulars, de l’ajuntament d’Ivars i de la mateixa Diputació. La superfície oscil·la entre els 69 i els 5.155 metres quadrats, i els titulars tindran un termini de quinze dies per assenyalar possibles errors i presentar-hi al·legacions.

tracking