SEGRE

ENSENYAMENT FORMACIÓ

Alumnes del Josep Vallverdú aprenen a fer el seu propi vi

També oli amb ajuda de pagesos i productors de la comarca

Alumnes d’aquest grau de l’IES Josep Vallverdú atenen en una classe sobre la poda de vinyes.

Alumnes d’aquest grau de l’IES Josep Vallverdú atenen en una classe sobre la poda de vinyes.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una quinzena d’alumnes de cicle formatiu de grau mitjà d’Olis i Vins de l’IES Josep Vallverdú de les Borges faran aquest mes les pràctiques de poda i treballaran als cellers de Tomàs Cusiné a la Pobla de Cérvoles i el Vilosell. D’aquesta manera, els joves s’introdueixen en l’elaboració i comercialització del seu propi vi col·laborant amb els pagesos i productors de la comarca. Segons Rubén Cobo, professor de la matèria, aquest és el quart curs des que es va posar en marxa aquesta disciplina pionera a Lleida que està totalment consolidada. “L’objectiu és treballar els productes de la zona i per això som presents en la poda, la verema i la visita als cellers per veure tot el procés productiu”, va remarcar.

A l’institut hi ha tallers per fer anàlisi i també un molí per elaborar oli, ja que els alumnes elaboren els seu propi oli que aquest any ha arribat a ser present en la mateixa Fira de les Borges, va explicar.

Text text text text text text text text text text text text text text text text text text text

Entre les assignatures que s’imparteixen val a destacar l’Extracció, Elaboració i Envàs de Vins i Olis, Seguretat i Higiene en la Manipulació d’Aliments, Venda i Comercialització de Productes Alimentaris, Ús i Manteniment de la Maquinària o Anàlisi Sensorial que permet als alumnes participar en degustacions i tastos. A més de la Tomàs Cusiné, hi ha una quinzena d’empreses que participen en la iniciativa. Fa dos cursos que l’institut també imparteix el cicle superior de Vitivinicultura, també ja consolidat.

tracking