SEGRE

fauna

Denuncien que hi ha més animals en mal estat en una granja de Menàrguens on ja es va actuar

L'entitat FAADA insta al decomís d'una llama i diversos gossos i denuncia una agressió del propietari de la finca

Alguns dels cavalls comissats el passat mes de desembre.

Denuncien que hi ha més animals en mal estat de salut en una granja de Menàrguens on ja es va actuar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fundació per l'Assessorament i Acció en Defensa dels Animals (FAADA) ha denunciat a través d'un comunicat que hi ha més animals en mal estat de salut a la finca de Menàrguens (Noguera) on ja es van comissar 9 cavalls per desnutrició i abandó el passat 16 de desembre.

Segons explica FAADA, després de la inspecció i el decomís dels cavalls, el departament d'Agricultura va informar el de Territori, qui s'encarrega de la protecció dels animals domèstics, que encara faltaven animals per rescatar: una llama i quatre gossos. Per tant, es va acordar el decomís d'aquests animals i es va demanar ajuda a l'entitat per fer-ne el decomís i el trasllat el 30 de gener.

L'entitat denuncia que va ser llavors quan es va produir l'agressió per part del propietari cap a una de les 6 persones de les tres entitats de protecció animal presents.

FAADA també critica al comunicat que els tècnics de la secció de protecció d'animals van decidir fer enrere el decomís i només van rescatar un dels gossos.

La intervenció dels tècnics del departament finalment va consistir en l'extracció de sang a la flama i a dos dels gossos, identificar als animals mitjançant un xip de forma gratuïta, i simplement demanar el propietari que els alimentés millor, segons l'entitat animalista.

A més de la situació d'aquests animals, altres espècies, com un porc vietnamita, mostraven símptomes de desnutrició evidents, infeccions greus i inflamacions en les extremitats, una de les cabres tenia la pota trencada, tots ells sense rebre el tractament i l'atenció veterinària que marca la llei. La gossa decomissada va ser atesa ràpidament per un veterinari que va fer un informe determinant caquèxia lesions dèrmiques cròniques al cap, orelles i extremitats, i se li va diagnosticar sarna. Les anàlisis dels cavalls retirats en l'anterior decomís també evidenciaven desnutrició, anèmia i parasitosi.

tracking