SEGRE

ALARMA INCIDENT

Confinen els alumnes de l'institut d'Agramunt per una fuita de gas

Una excavadora que operava a uns trenta metres del centre va trencar una canonada accidentalment || No van poder sortir de l’aula entre les 13.00 i les 15.00 hores

Els equips d’emergències ahir a la zona de la fuita de gas, al carrer Francesc Casades.

Els equips d’emergències ahir a la zona de la fuita de gas, al carrer Francesc Casades.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una fuita de gas propà va obligar ahir al migdia a confinar de forma preventiva i durant prop de dos hores els alumnes i professors de l’institut Ribera del Sió d’Agramunt, així com els veïns de la zona més propera a l’avaria.

La fuga es va produir cap a les 13.00 hores, quan una excavadora utilitzada en la construcció d’un habitatge al carrer Francesc Casades, a escassos cinquanta metres del centre educatiu, va perforar una canonada de manera accidental, que va provocar la fuita de gas. Cap operari va resultar ferit.

Van treballar-hi bombers d’Agramunt i Tàrrega, Policia Local i tècnics de la companyia

Fins al lloc de l’avaria es van desplaçar quatre dotacions dels Bombers de la Generalitat, procedents dels parcs d’Agramunt i Tàrrega; dos patrulles de la Policia Local, una ambulància del Sistema d’Emegències Mèdiques (SEM) i tècnics de l’empresa Gas Natural, que es van encarregar de la reparació de la conducció. Els Bombers i els tècnics van tallar la clau de pas i van estar fins a les 15.00 hores fent mesuraments per assegurar-se que no havien quedat bosses de gas acumulat que poguessin suposar un risc per a la població.

Com a mesura preventiva, es va tallar al trànsit el carrer Francesc Casades, la qual cosa va facilitar els treballs inspecció i reparació de l’avaria, i també es va esbombar l’immoble en construcció.

Per la seua banda, els alumnes del centre d’ensenyament secundari d’aquesta localitat de l’Urgell, des de primer d’ESO fins a segon de Batxillerat, van poder continuar les classes amb normalitat tot i que sense poder sortir al pati.

Cap a les 15.00 hores, coincidint amb l’acabament de la jornada escolar, van poder abandonar l’institut i anar-se’n a casa. El gran desplegament va generar molta expectació entre els veïns. Ahir es va produir una altra fuita de gas a la província, concretament a l’avinguda Catalunya de la ciutat de Lleida (vegeu més informació a la pàgina 10).

tracking