SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

Cervera insta a reforçar la seguretat arran de 5 robatoris en cases en 1 dia

Els fets van tenir lloc divendres a la tarda en una zona residencial || L’alcalde crida a la calma i sol·licita a la Generalitat més efectius dels Mossos a la zona

Vista exterior de la comissaria dels Mossos d’Esquadra a Cervera.

Vista exterior de la comissaria dels Mossos d’Esquadra a Cervera.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Mossos d’Esquadra investiguen una sèrie de robatoris que es van produir divendres a la tarda en almenys cinc habitatges de Cervera. L’alcalde de la ciutat, Ramon Royes, va explicar ahir que les cases assaltades es troben en una zona residencial propera a la comissaria de la policia catalana de la capital de la Segarra, en una de les sortides de la ciutat cap a l’A-2.

En tots els casos, segons l’alcalde, els assaltants van utilitzar el mateix modus operandi i van cometre els robatoris entre les tres de la tarda i les nou de la nit. Tots els habitatges es troben en zones aïllades i disposen d’una planta baixa. Per accedir-hi, els lladres travessaven el pati o el jardí i una vegada a l’interior de la casa, l’objectiu era la recerca de diners i joies, entre altres objectes de valor.

Segons l’alcalde, podria tractar-se d’un grup de delinqüents organitzat i itinerant. A més, tot apunta que actua entre setmana en hores en què no hi acostuma a haver ningú als habitatges, al ser horari de feina i altres activitats quotidianes. Així mateix, podrien vigilar els habitatges per conèixer les rutines dels seus habitants i cometre l’assalt quan aquests no hi fossin. La preocupació entre els veïns era ahir palpable, i fins i tot un dels afectats va assegurar, a través de les xarxes socials, que s’havia trobat el seu habitatge amb tot remenat.

En un intent per cridar a la calma, l’alcalde de Cervera va demanar evitar crear alarma, ja que “aquests delinqüents avui assalten la nostra ciutat i demà una altra”. Tanmateix, va reconèixer que fa falta informar la ciutadania i va fer una crida perquè sempre es denunciï qualsevol robatori davant de la Policia, tancar bé les finestres i persianes i avisar el 112 en cas de veure alguna situació sospitosa. Després dels assalts produïts divendres, Royes es va posar en contacte amb el delegat de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré, per sol·licitar un “reforç immediat” d’agents dels Mossos d’Esquadra a la zona.

D’altra banda, la policia catalana també investiga un robatori que s’ha produït aquesta setmana en una finca de Torres de Segre, de la qual es van emportar 700 aspersors, així com el robatori en un habitatge d’Alcarràs.

tracking