SEGRE

COMARCAS

Mollerussa dissenya el seu futur

Els veïns podran votar la transformació urbanística més important de les últimes dècades

Mollerussa dissenya el seu futur

Mollerussa dissenya el seu futur

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de la capital del Pla d’Urgell organitza del 20 al 26 de febrer la primera consulta popular perquè els veïns decideixin el futur urbanístic del centre de la ciutat. Hi estan convocats un total de 8.585 ciutadans majors de 16 anys i també els titulars de les botigues de la zona, que hauran d’escollir entre tres projectes.

Mollerussa està a punt d’iniciar la transformació urbanística més important de les últimes dècades. L’ajuntament farà obres en una desena de carrers del centre urbà a través del Pla de Barris, així com també a les places de l’Ajuntament, Manuel Bertrand i Major. Els veïns de la capital del Pla d’Urgell tindran un paper decisiu en aquesta reforma, ja que l’ajuntament ha organitzat una consulta popular en la qual podran escollir un dels tres projectes urbanístics que van quedar finalistes en un concurs d’idees sobre la transformació urbanística.

Cada proposta presenta deu característiques, una informació que està exposada a la sala de plens del consistori i que qualsevol veí ja pot consultar. Hi estan convocats un total de 8.585 ciutadans majors de 16 anys i els titulars de les 155 activitats comercials la seu de les quals es troba a la zona d’actuació. Una vegada es conegui el nom del guanyador, els serveis tècnics del consistori començaran a redactar els projectes per iniciar les obres, que hauran d’estar enllestides abans del juny del 2018.

Per què una consulta popular?

En les últimes eleccions, vam adquirir el compromís de consultar als veïns qualsevol projecte important que impliqui un canvi substancial en la imatge de la ciutat. El que fem és incorporar a la presa de decisions sobre el tema el que opina la gent, no és que hi deleguem la responsabilitat.

Qui podrà participar en la consulta?

Un total de 8.585 veïns majors de setze anys i els titulars de 155 negocis ubicats a la zona d’actuació. La gent ja es pot registrar a través de la pàgina web municipal si volen votar electrònicament, o simplement venir a votar a l’ajuntament del 20 al 26 de febrer. Perquè la gent pugui saber què votar, s’ha habilitat a la sala de plens del consistori una exposició interactiva de les diferents propostes i també s’han programat diverses sessions informatives per donar a conèixer quina és la motivació del projecte.

És ara el millor moment de plantejar una reforma del centre urbà?

Sí, aquest pla d’inversions naix, d’una banda, perquè la ciutat té els ajuts d’un Pla de Barris de la Generalitat, i per una altra, perquè el consistori té sanejades les arques municipals. A nivell polític, algunes ciutats pròximes com Tàrrega, Balaguer i Cervera ja han fet inversions per tal de transformar el seu centre històric. Mollerussa no ho havia pogut fer abans ja que no tenia diners. D’altra banda, ara cal tenir presents els projectes que està desenvolupant l’ajuntament de Lleida a través de nous plantejaments urbanisticocomercials de grans dimensions, amb centenars de botigues que poden ser una amenaça directa per al comerç de la nostra ciutat. Per tant, Mollerussa, si vol continuar sent competitiva a nivell comercial i de serveis, ha d’invertir en el seu aparador. Necessitem que a partir de ja es parli de Mollerussa, que s’està treballant a reformar el centre, que pren decisions importants que ajudaran a millorar el dia a dia de la ciutat. Si ho aconseguim, Mollerussa no perdrà el pols de la competitivitat.

El consistori desenvoluparà de forma exacta el projecte guanyador?

No. El que els veïns han de tenir en compte a l’hora de votar és la idea general de cada proposta. Que guanyi un projecte no significa que hàgim d’executar obligatòriament tots els seus punts. El que plantegem és la transformació del centre històric no només de forma urbanística, sinó comercial, econòmica i social. Decidirem com recuperem l’ús de l’espai públic per a la gent o, per exemple, quines zones han de disposar de contenidors soterrats. I és que Mollerussa a partir de ja donarà prioritat al vianant a l’eix comercial, aportant solucions d’aparcament que fins i tot arribaran a duplicar el nombre de places actuals.

Es pot saber ja quines són aquestes solucions?

De moment, encara no. Tot al seu temps.

Mollerussa dissenya el seu futur

Mollerussa dissenya el seu futur

Mollerussa dissenya el seu futur

Mollerussa dissenya el seu futur

Mollerussa dissenya el seu futur

Mollerussa dissenya el seu futur

tracking