SEGRE

METEOROLOGIA ESQUÍ

Ratxes de vent de gairebé 90 km/h obliguen a tancar pistes a les estacions d’esquí

Una de les actuacions dels Bombers ahir pel vent.

Una de les actuacions dels Bombers ahir pel vent.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Ratxes de vent que van superar els 80 km/h van obligar ahir a tancar bona part de les pistes d’esquí de Baqueira, Espot, Port Ainé i Boí Taüll. A Tavascan, al contrari, des de l’estació van destacar els 1.000 usuaris del cap de setmana, que van descriure com “un dels millors de la temporada”.

El servei Meteorològic de Catalunya, el Meteocat, va registrar ratxes de vent de 87,8 km/h al Montsec d’Ares, al Pallars Jussà, 77,8 km/h a Alguaire o 62,6 km/h a Raimat. A la tarda, l’ajuntament de Lleida va activar el Pla Bàsic d’Emergència Municipal a causa de la prealerta per vent establerta pel servei de Protecció Civil al Segrià, amb ratxes de component sud i est que poden superar els 90 km/h, sobretot en zones elevades.

Els Bombers de la Generalitat registren dos sortides a Lleida ciutat motivades pel vent

A Lleida, els Bombers de la Generalitat van registrar dos sortides per vent. Una entre passeig de Ronda i Rovira Roure i una altra al carrer Baró de Maials. Tant en un cas com en l’altre, l’actuació va consistir a reforçar o retirar plaques metàl·liques que amenaçaven de caure.

tracking