SEGRE

URBANISME OBRES

Tàrrega aprova la remodelació del carrer La Pau, principal obra d'enguany

L’actuació permetrà renovar totalment aquesta ronda, molt transitada i deteriorada

Imatge d’un tram d’aquesta via, que té l’asfalt deteriorat.

Imatge d’un tram d’aquesta via, que té l’asfalt deteriorat.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Tarrega ha donat llum verda al projecte inicial d’adequació del carrer La Pau, una de les obres més significatives previstes en el pressupost d’aquest exercici que compta amb una inversió de 289.830 euros. L’alcaldessa, Rosa Maria Perelló, va destacar “la necessitat d’intervenir en aquesta circumval·lació, molt transitada, que permet descongestionar de trànsit el centre” i que actualment es troba molt deteriorada, amb nombrosos clots i trams sense voreres. Al carrer La Pau s’agrupen diversos equipaments, com la caserna de la policia local, l’escola d’adults, l’escola Alba o l’alberg de transeünts.

La renovació d’aquest vial consistirà a retirar l’aglomerat actual i substituir-lo per una capa asfàltica en una superfície de 2.700 metres quadrats. Es reposaran i completaran els trams de vorera amb amplades que oscil·laran de 2,5 a 3,5 metres. L’obra s’aprofitarà també per ampliar les xarxes de serveis bàsics al subsòl.

Pel que fa a l’enllumenat públic, se substituiran els fanals antics i s’instal·laran bombetes de tecnologia led en lloc dels llums de vapor de sodi. L’acció servirà també per suprimir barreres arquitectòniques i reforçar la seguretat mitjançant nous passos de vianants. L’espai de la calçada reservarà una franja de 2,5 metres d’amplada per a places d’aparcament gratuït.

Una vegada s’aprovi definitivament aquest projecte, el consistori sol·licitarà subvencions per materialitzar les obres, que podrien iniciar abans de finalitzar l’any. La millora d’espais urbans és un dels eixos d’actuació quant al capítol d’inversions. Aquest any s’han destinat 80.000 euros a pavimentacions de vials, als quals cal sumar 60.449 euros més per renovar la calçada de la carretera que uneix Tàrrega i el Talladell.

tracking