SEGRE

CENTRES EDUCATIUS

Ensenyament cessa la directora de l'escola de Vielha per desviar diners del centre

La conselleria li obre un expedient disciplinari i l’aparta del càrrec de direcció i de les seues funcions a l’Escòla Garona || Hauria retornat una part del sostret, encara que quedaria pendent una altra

Imatge de l’Escòla Garona de Vielha.

Imatge de l’Escòla Garona de Vielha.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La conselleria d’Ensenyament ha destituït la directora de l’Escòla d’Infantil i Primària Garona de Vielha per irregularitats en la gestió econòmica i administrativa del centre. La directiva va ser cessada del seu càrrec i funcions dimecres passat, dia 8 de febrer. Segons fonts properes a la investigació, hauria desviat diners del centre durant el període en què ha exercit aquest càrrec, des del juny del 2015, al qual va accedir arran de la jubilació de l’antiga direcció. Així mateix, les mateixes fonts van assegurar que hauria retornat part del sostret, encara que queda pendent una altra part. A més, van apuntar que des de feia uns mesos altres professors del col·legi havien informat Ensenyament sobre la “mala praxi” de la direcció econòmica de l’escola, van dir.

El director dels serveis territorials d’Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, va explicar que des de fa uns mesos s’havien detectat “irregularitats” en la gestió i, després d’obrir una investigació, “hi havia prou indicis” per executar el cessament de la directora com a “mesura cautelar” i “continuar investigant” els fets, va dir. Fins que es resolgui l’expedient, el cap d’estudis ostentarà el càrrec de director del centre. “Una mesura que ja està establerta així com a procés ordinari, i que es va fer efectiva dimecres passat, quan l’hi vaig comunicar personalment”, va dir Cullerés.

Destitució del càrrec directiu i de les seues funcions com a mesura cautelar fins a aclarir els fets

Per la seua part, membres de l’Ampa de l’escola van explicar ahir que van conèixer la destitució la setmana passada en una reunió del consell escolar en la qual se’ls va informar de la mesura, encara que “no es van detallar els motius concrets, ni si s’havien desviat diners o no”, van explicar alguns. Així mateix, l’ajuntament de Vielha va confirmar que fa unes setmanes Ensenyament va obrir una investigació després de detectar diversos “errors” en els comptes del col·legi. També la presidenta de l’Ampa del col·legi, Sara Sánchez, va apuntar que l’únic que ha sortit a la llum “és el cessament, no tenim més informació, i que s’ha obert una investigació”, va dir. Fonts de la conselleria van explicar que la directora també exercia de professora de matemàtiques (encara que amb una reducció d’hores), feina de la qual també va ser cessada.

El cessament del càrrec i les funcions se li va comunicar dimecres dia 8 i divendres dia 10 la directora va agafar la baixa laboral.

El departament convoca avui una reunió amb els pares del col·legi

L’Ampa de l’Escòla Garona va sol·licitar una reunió amb tècnics del departament d’Ensenyament per conèixer amb més detall l’ocorregut amb la gestió del col·legi durant els últims mesos. La presidenta de l’Ampa, Sara Sánchez, va explicar que per avui s’ha convocat una reunió en la qual l’inspector de zona i membres del departament explicaran als pares els motius de la destitució. “Ens xoca molt que passi una cosa com aquesta, però no podem opinar fins que tinguem la certesa dels fets”, va dir. “Només sabem el que es diu pel carrer i que s’ha destituït la directora perquè ens ho van explicar al consell escolar la setmana passada, però no en sabem els motius.”

Pares d’alumnes del col·legi van explicar que fa uns mesos es va detectar que faltaven diners al compte corrent del col·legi i que no estava acreditada la seua destinació, encara que tampoc van poder assegurar aquestes declaracions.

tracking