SEGRE

TRIBUNALS INVESTIGACIÓ

Les famílies dels rurals morts per un caçador exigiran 400.000 euros a la Generalitat

Per un delicte contra la seguretat dels treballadors al no portar protecció || L’autor confés va intentar fugir després del doble crim d’Aspa, segons les declaracions judicials dels seus companys de caça

Un dels quatre caçadors, després de la declaració d’ahir al jutjat.

Un dels quatre caçadors, després de la declaració d’ahir al jutjat.

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les famílies dels dos agents rurals morts a trets el passat 21 de gener a Aspa per Ismael Rodríguez Clemente, un caçador de Vacarisses, demandaran la Generalitat per un delicte contra la seguretat dels treballadors per no portar protecció i sol·licitaran una indemnització per a cada una d’entre 150.000 i 200.000 euros. Així ho va anunciar ahir el seu advocat, Pau Simarro, que va explicar que “serà per la via penal o contenciosa, però presentarem una reclamació de responsabilitat patrimonial perquè la Generalitat no en pot sortir indemne, ja que els agents anaven al descobert i sense cap tipus de protecció. Des del doble crim, aquests controls els fan amb armilles antibales, amb escopeta i de tres en tres”. És una reclamació similar a la de les famílies dels cinc bombers lleidatans morts a Horta de Sant Joan, en un cas que també ha portat aquest lletrat i en el qual la Generalitat va indemnitzar amb un import global de més d’un milió d’euros, o a la de la família del mestre lleidatà Abel Martínez, que va morir apunyalat per un alumne en un institut de Barcelona, per la qual cosa es reclama un milió d’euros.

D’altra banda, ahir van declarar els quatre caçadors de Terrassa que el dia del doble crim anaven amb Rodríguez. Tots van assegurar que no van veure els trets. Tanmateix, van admetre que l’autor confés va voler fugir. “Leo, marxem d’aquí!”, li va dir a un, segons van indicar els advocats dels acusacions.

L’advocada de Rodríguez, per la seua banda, va dir que “volia dir que l’acompanyessin al lloc del crim”. Els companys no van saber explicar per quin motiu van passar més de quaranta minuts entre els trets i la trucada al telèfon d’emergències 112, derivada als Mossos d’Esquadra, i en la qual el jove va explicar que havia acabat amb la vida dels dos agents.

“Els he matat perquè els he disparat quatre trets al cap a dos metres de distància”, va dir als seus companys.

Els amics de l’homicida no seran acusats d’omissió de socors Els quatre caçadors que anaven amb Ismael Rodríguez no seran acusats d’un delicte d’omissió del deure de socors a pesar que van tardar gairebé 45 minuts a avisar el telèfon d’emergències 112. Pel que sembla, els cinc es van reunir minuts després de produir-se els trets. Albert Requena, lletrat de l’Associació Professional d’Agents Rurals de Catalunya, que s’ha personat com a acusació popular, va demanar que se’ls acusés d’omissió de socors, però ahir mateix el jutge d’instrucció va fer una resolució que ho desestima. Hi ha dos raons que ho expliquen. Una és jurídica: “La jurisprudència diu que no es pot acusar del delicte d’omissió si la víctima ja ha mort”, va explicar Simarro. L’altra és l’informe forense, que ha determinat que els trets als agents (dos cada un) van ser mortals.

tracking