SEGRE

MUNICIPIS PATRIMONI

Mequinensa habilita el consistori per acollir l’arxiu històric

Amb documents censals que daten entre els segles XIV i XVII

Les obres de les dependències on anirà l’arxiu.

Les obres de les dependències on anirà l’arxiu.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresa Construcciones Andrés Ibarz ha iniciat les obres d’ampliació de l’ajuntament de Mequinensa, que incorporarà un espai contigu de 110 metres quadrats de superfície que fins ara ocupava el grup d’investigació Coses del Poble, que s’ha traslladat a la Casa de la Cultura.

L’espai resultant de l’ampliació es dividirà en tres estances, dos de les quals allotjaran l’Arxiu Històric Municipal, on es dipositaran els pergamins que el consistori ha anat recuperant i restaurant i que estan datats entre els segles XIV i XVII. A la tercera estança s’habilitarà una sala de reunions.

L’actuació suposarà una inversió de 45.799,99 euros amb càrrec al Pla d’Inversions en Municipis amb Especials Dificultats (PIMED). El mes de gener passat, la Diputació de Saragossa va fer entrega de 15 pergamins, ja catalogats i rehabilitats, que es van sumar a uns altres 33 que ja hi havia en el dipòsit. Aquesta quinzena de documents fa referència a qüestions censals. El més antic és de l’agost del 1341 i el més recent, del 1555.

tracking