SEGRE

Admesa a tràmit l'acusació popular de la Federació Catalana de Caça i l'ONC pel crim d'Aspa

Les dos entitats es personen per primera vegada en un procediment penal d'aquest tipus

Ismael Rodríguez, dimarts passat al lloc del crim.

Expedienten l'amic del caçador que va matar dos rurals a AspaÒsvar Mirón

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La personació com a acusació popular de la Federació Catalana de Caça i l'Oficina Nacional de la Caza (ONC), de nivell estatal, ha estat admesa a tràmit en el procediment obert pel doble crim d'Aspa, en què dos agents rurals van perdre la vida a mans d'Ismael Rodríguez, l'autor confés dels trets.

Els presidents i les respectives juntes directives consideren necessària una sentència exemplar i la depuració de responsabilitats “fins a la última conseqüència”, segons un comunicat difós aquest dimecres. La Federació Catalana de Caça i la ONC entenen que cal donar "aquest pas endavant com a mostra de repulsa dels centenars de milers de caçadors espanyols a aquest acte criminal".

L'acusat es pot enfrontar a dos delictes d’assassinat, atemptat a l’autoritat i tinença il·lícita d’armes.

Les dos entitats consideren els fets molt greus donat que el doble crim es va produir aprofitant el culpable una situació de superioritat notòria: els agents estaven indefensos davant l’agressor. L’autor, a més, suposadament va executar als dos treballadors en un despoblat, sense que ningú pogués auxiliar a les víctimes.

Sergio Sánchez i Juan Antonio Sarasqueta, presidents de la Federació Catalana de Caça i la ONC, respectivament, han aprofitat per fer pública la seva repulsa a aquest comportament i “reconèixer la tasca dels Agents Rurals i cossos de seguretat en la protecció de la fauna i el medi ambient”.

De la mateixa manera, han destacat l’inusual d’aquest comportament i el caràcter respectuós de la immensa majoria dels caçadors amb la feina d’aquestes persones. “La personació - per primera vegada - en un procediment penal como aquest és el nostre reconeixement a les víctimes i a les seves famílies i una mostra de la nostra solidaritat. També expressa consternació per un acte vil que deixa orfes i vídues” han declarat els dos presidents.

Les dos entitats han encarregat l’exercici de l’acció popular a l’advocat Santiago Ballesteros, reconegut expert en la matèria.

Finalment, han remarcat el seu compromís en la lluita contra la caça il·legal i contra "tots aquells desaprensius que emparats per una llicència de caça taquen la imatge d’un col·lectiu que ha fet de la conservació i el respecte els seus valors principals".

tracking