SEGRE

PARLAMENT REGADIUS

Acord per rebaixar les adhesions per a obres de la xarxa del Segarra-Garrigues

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La comissió de Territori del Parlament va acordar ahir rebaixar el mínim de regants que la Generalitat exigeix per desenvolupar nous sectors de la xarxa secundària de reg del Segarra-Garrigues, que passa del 70% actual a un 60%. Es tracta d’una reivindicació que havien plantejat regants i organitzacions agràries.

El diputat Javier Rivas (C’s) va defensar aquesta proposta per facilitar que aquesta infraestructura “tingui retorn per a la gent”. Per la seua banda, Violant Cervera (JxSí) va subratllar que l’actual sistema d’adhesions “permet la viabilitat del canal”, si bé reduir el percentatge mínim pot animar d’altres a afegir-se al regadiu. “Pot estendre’s com una taca d’oli al sector”, va dir. La proposta de resolució finalment acordada insta la Generalitat a finalitzar obres en curs a la xarxa secundària i a començar a obtenir adhesions per iniciar-ne d’altres.

D’altra banda, PSC i PP van criticar que el Parlament rebutgés propostes que instaven el Govern a buscar alternatives al projecte per ubicar l’arxiu de la Ribagorça a l’antic ajuntament del Pont. S’ha de recordar que el Govern va obrir la porta setmanes enrere a habilitar-lo al Palau Abacial.

tracking