SEGRE

SERVEIS BÀSICS

Deu milions en ajuts per assegurar la qualitat de l’aigua

I uns altres 7,5 milions per afavorir el reciclatge de residus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El consell d’administració de l’Agència Catalana de l’Aigua va aprovar ahir una nova partida de 10 milions d’euros per finançar obres que garanteixin el subministrament i la qualitat de l’aigua als municipis. Es tracta de la segona convocatòria pel mateix import i la primera, que es va desenvolupar l’any passat, va servir per cofinançar uns quaranta projectes a Lleida per valor de 2,2 milions d’euros en ajuts.

L’objectiu és reduir la vulnerabilitat d’algunes xarxes de proveïment d’aigua i reforçar la qualitat del subministrament. Al febrer s’aprovaran de nou les bases de la convocatòria i a l’octubre es donaran a conèixer els municipis beneficiaris. S’ha de remarcar que aquesta convocatòria incorpora per primera vegada subvencions a la rehabilitació de pous d’aigua, la recuperació de captacions en desús i actuacions de desinfecció, entre d’altres. L’ACA preveu en total tres convocatòries per valor de 30 milions d’euros fins al 2019.

En un altre ordre de coses, el conseller de Territori, Josep Rull, ha convocat el dia 22 a la seu de la conselleria els trenta-un alcaldes afectats per la portada de Rialb per tal d’adoptar una solució definitiva. D’altra banda, l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) destinarà aquest any 7,5 milions a subvencionar projectes per a la prevenció de residus i el reciclatge a Catalunya. Lleida va rebre 1,2 milions l’any 2016.

tracking