SEGRE

MUNICIPIS IMMOBLES

Empresaris de les Borges projecten convertir la Masia Salat en un geriàtric

Una vintena de promotors impulsen la iniciativa, que obren a tota la ciutadania

L’hotel Masia Salat, que una vintena de promotors de les Borges vol convertir en residència.

L’hotel Masia Salat, que una vintena de promotors de les Borges vol convertir en residència.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Convertir l’hotel Masia Salat, tancat fa més de tres anys, en una residència geriàtrica és l’objectiu d’una vintena d’empresaris, comerciants, industrials i particulars de les Borges Blanques. Amb aquesta finalitat es van reunir la setmana passada, ja que la intenció és crear una societat participativa d’accionistes oberta a tots els veïns de la capital de les Garrigues, als quals es convocarà ben aviat per explicar-los la iniciativa i consultar-los si volen formar-ne part. Així ho va explicar ahir un dels promotors, Josep Valero (propietari d’un establiment de roba a la ciutat), que va puntualitzar que “som conscients de la dificultat de la tramitació, ja que serà un procés confús el fet de transformar un hotel en un centre per a la tercera edat. Tanmateix, hi estem disposats, ja que la infraestructura està en molt bones condicions, té la capacitat idònia (seixanta-cinc habitacions) i espai per a diferents serveis”, va remarcar. Valero va incidir en la necessitat que hi ha a la comarca d’un equipament d’aquest tipus, “on la majoria de les residències tenen llista d’espera” per l’envelliment de la població, que cada dia necessita una atenció més gran. Va afegir que “el projecte està obert a la ciutadania de les Borges Blanques, de les Garrigues i de tot Lleida”.

A la reunió van ser presents representants de la immobiliària que gestiona els béns del BBVA (vegeu el desglossament), entitat financera propietària de l’immoble, que busca compradors per a l’hotel i que està oberta a tota mena de negociació, segons van remarcar fonts del banc. També van assistir-hi l’alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, i diversos regidors. El primer edil va indicar que és una idea que compta amb tot el suport de l’ajuntament de la localitat, encara que “hi ha un gran nombre de condicionants, especialment urbanístics, que s’han de treballar” perquè el projecte fructifiqui després d’aquesta primera reunió.

Més de tres anys tancat a l’espera d’un inversor solvent L’hotel Masia Salat va ser adquirit pel BBVA per impagaments dels seus antics propietaris, la família Riera, el 2014. L’any passat el va treure a la venda per 1,3 milions, després de netejar i condicionar la infraestructura, que presentava un veritable estat de deixadesa. Al costat de l’N-240 i amb tres estrelles, va obrir el 2007 i, de fet, mantenir aquesta funció ha estat una de les possibilitats que s’han valorat en el temps en què ha estat tancat davant de la falta d’equipaments d’aquest tipus a la capital. El BBVA també és l’amo del restaurant, ara desmantellat. Els extreballadors esperen ser indemnitzats per l’empresa que el va gestionar abans del tancament.

tracking