SEGRE

PATRIMONI CONSERVACIÓ

Àger busca més finançament per restaurar l’ermita de la Pertusa, a Corçà

Imatge de la Pertusa al penya-segat de Corçà.

Imatge de la Pertusa al penya-segat de Corçà.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consistori d’Àger no pot iniciar les obres de restauració de l’ermita de la Pertusa, situada al penya-segat sobre la Noguera Ribagorçana a Corçà, perquè no compta amb prou diners per executar les obres. El projecte de restauració contempla una inversió de més de 58.000 euros, que es destinaran a reformar la coberta de l’ermita, danyada pel pas del temps i la humitat.

Els treballs han d’evitar que es produeixin noves filtracions d’aigua al temple. A més, després de consolidar la coberta que està construïda amb lloses, també s’actuarà a les parets interiors de l’ermita, que es revestiran de nou, va explicar l’alcalde d’Àger, Lluís Ardiaca. El consistori compta ja amb una subvenció de 30.000 euros de la Diputació, encara que en necessita 28.000 més per poder iniciar les obres, va dir el primer edil. Els treballs per restaurar i consolidar el temple, icona de la Vall d’Àger per la seua ubicació, seran complexos davant de la dificultat d’accedir a l’ermita, a sobre d’un penya-segat.

El mes de gener passat el consell de la Noguera va donar llum verda a l’expedient per declarar Bé Cultural d’Interès Local aquesta ermita i set esglésies més del municipi i el monestir de Vallverd de Tragó, a Os de Balaguer.

tracking