SEGRE

PROMOCIÓ INICIATIVES

Èxit del primer Mercat Medieval d'Arbeca, que es repetirà l'any vinent

Unes 4.000 persones van omplir els carrers

La cercavila amb alguns dels protagonistes dels actes del Mercat Medieval d’Arbeca.

La cercavila amb alguns dels protagonistes dels actes del Mercat Medieval d’Arbeca.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unes 4.000 persones van omplir ahir els carrers d’Arbeca, a les Garrigues, en el primer dia del Mercat Medieval de la població. Els visitants van desafiar el fred i la boira i van participar activament en tots els actes. Una trentena de parades amb productes artesans i de proximitat van prendre part en la iniciativa. El mercat va obrir les portes a les onze del matí i va tancar la jornada festiva cap a les deu de la nit.

Els espectacles es van desenvolupar al centre històric, en concret, a la plaça Major, a la plaça de l’Església i al carrer Sant Jaume. A les 11.30 va tenir lloc l’arribada dels músics i joglars, i una hora després va ser el torn dels contacontes, que van seguir la ronda musical i els trobadors. A les cinc de la tarda es va tornar a reobrir el mercat i a les 18.00 es va celebrar una cercavila. A les set de la tarda va començar l’espectacle de dansa oriental i, a la nit, van tancar el programa diversos espectacles en els quals el foc va ser el protagonista.

Una trentena de parades amb productes artesans i de proximitat van prendre part en la jornada

La Cremallera Teatre de Carrer, Musical Sport Teatre i l’ajuntament de la localitat han estat els promotors d’aquesta iniciativa que, atès l’èxit d’assistència d’aquest dissabte, tornarà a repetir-se en pròximes edicions, segons va explicar ahir l’alcalde, Joan Simó. Avui diumenge se celebrarà la jornada central del mercat, amb la qual es vol promocionar la població i atraure visitants que, a banda de disfrutar dels actes organitzats al llarg del dia, puguin admirar el patrimoni històric de la població, així com els productes agroalimentaris típics, com és l’oli d’oliva.

La jornada tornarà a començar a les onze del matí amb l’obertura del mercat i s’han organitzat activitats fins a les nou de la nit.

tracking