SEGRE

MOBILITAT

El Congrés demanarà mesures urgents contra la sinistralitat de l'N-240

La iniciativa, promoguda pel PDeCAT, permetria l’eliminació d’un punt negre a la carretera que s'ha cobrat 29 vides en els últims vuit anys

El Congrés aprova duplicar la N-240 entre Lleida i Les Borges i alliberar l’AP-2

El Congrés aprova duplicar la N-240 entre Lleida i Les Borges i alliberar l’AP-2

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El diputat del PDeCAT per Lleida al Congrés, Toni Postius, ha defensat aquest dimarts a la Comissió de Seguretat Viària i Mobilitat Sostenible de la cambra baixa una Proposició no de Llei (PNL) que insta el Govern central a prendre mesures "urgents" per reduir l’elevada sinistralitat de la N-240 entre Lleida i Les Borges Blanques. A partir de la iniciativa del PDeCAT, s’ha elaborat una esmena transaccional que ha estat aprovada, amb els vots en contra de PP i Ciutadans, i que exigeix a l’Estat que es faci efectiva la duplicació de la N-240 entre Les Borges Blanques i Lleida, així com la bonificació del 100% del peatge de l’autopista AP-2 entre Lleida i Montblanc. Així mateix, també s’ha aprovat una esmena que el grup socialista va presentar a la PNL del PDeCAT perquè "qualsevol solució per a la N-240 no comporti l’ampliació de la concessió del peatge a l’AP-2 entre Lleida i Tarragona" més enllà del 2021, any en què finalitza la concessió de l’autopista.

En la seua intervenció, Postius ha assegurat que el Govern central ja va assumir el compromís per a l’estudi de la duplicació de la carretera entre Lleida i Les Borges Blanques perquè s’executés ja durant aquest 2017, amb una inversió calculada d’uns 56 milions d’euros però "no s’ha fet, ni una cosa, ni l’altra". Segons el diputat del PDeCAT, "es tracta d’un punt negre que, per l’acumulació tan significativa d’accidents greus, reclama que s’actuï", i ha remarcat que "les vides que s’han perdut en aquesta via podrien haver-se salvat amb voluntat política i invertir el que ja era compromès en els últims pressupostos generals de l’Estat".

Postius també ha subratlat el compromís dels alcaldes dels municipis afectats per aquesta situació, agrupats a la Plataforma 'Prou Morts a la N-240'. Una plataforma que juntament amb la Cambra de Comerç de Lleida, la Diputació i el Consell Comarcal de Les Garrigues, han expressat en reiterades ocasions la necessitat de prendre mesures urgents per reduir la sinistralitat i la mortalitat de la carretera. D’altra banda, "la mobilització ciutadana també s’ha fet sentir en reiterades manifestacions i talls de circulació per reclamar solucions una vegada per sempre", va recordar Postius.

tracking